• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

10.11.2019

09:31

POPOVIĆ U KINESKOJ "SILICIJUMSKOJ DOLINI": Želimo da investicije iz Šenžena dođu u Srbiju!

Politika

POPOVIĆ U KINESKOJ "SILICIJUMSKOJ DOLINI": Želimo da investicije iz Šenžena dođu u Srbiju!

Podeli vest

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj, Nenad Popović, započinje danas četvorodnevnu posetu provinciji Šenžen u Narodnoj Republici Kini, gde će u gradu Šenženu učestvovati na 21. Kineskom sajmu novih tehnologija i održati bilateralni sastanak sa ministrom nauke i tehnologije NR Kine, Vangom Džigangom.

 

Popović će imati i radne sastanke sa predstavnicima Vlade Šenžena na kojima će razgovarati o budućoj saradnji ove provincije i Republike Srbije u oblasti inovacija.

- Na listi 30 najinovativnijih gradova u Kini, prema rangiranju kineskog Forbsa, grad Šenžen se nalazi na prvom mestu. Ovaj grad nazivaju i kineskom Silicijumskom dolinom. Želimo da privučemo investicije iz provincije Šenžen u Srbiju, ali i da otvorimo nova polja saradnje sa kineskim partnerima kada su u pitanju inovacije i nove tehnologije - rekao je uoči posete ministar Popović.

Popović je bio član srpske državne delegacije koja se pre dva dana vratila iz posete Kini, a koju je predvodila premijerka Ana Brnabić.

- Koliko je Srbija poštovana u Kini pokazuje čast koja je ukazana našoj delegaciji da se sastane sa predsednikom Kine Si Đinpingom. Na ovom sastanku potvrđeni su najbolji bilateralni odnosi i čelično prijateljstvo između naše dve zemlje. Kina vidi Srbiju kao važnog partnera u okviru inicijative "Pojas i put" i spremna je da sa nama gradi najbolje odnose u budućnosti - istakao je Popović.

On je istakao da Srbija treba u većoj meri da se okrene razvoju ekonomske saradnje sa Kinom, posebno kada je u pitanju razvoj ekonomije zasnovan na inovacijama i novim tehnologijama.

Ministar Popović će tokom boravka u Šenženu posetiti sedište jedne od vodećih kineskih tehnoloških kompanija Huavei, kao i kompaniju BID, koja je lider u proizvodnji baterija i električnih automobila u Kini.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija