• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

10.11.2019

16:36

USTAŠE ZABRANILE SNIMANJE FILMA O JASENOVCU! E, TO VAM JE SLOBODARSKA EU! Glumci SE PLAŠE da igraju u ovom ostvarenju, a PROZAPADNI MEDIJI U SRBIJI IZVRĆU PRIČU!

Politika

USTAŠE ZABRANILE SNIMANJE FILMA O JASENOVCU! E, TO VAM JE SLOBODARSKA EU! Glumci SE PLAŠE da igraju u ovom ostvarenju, a PROZAPADNI MEDIJI U SRBIJI IZVRĆU PRIČU!

Podeli vest

Zbog filma "Dara iz Jasenovca" režisera Predraga Antonijevića digla se bura u regionu, posebno zato što je deo trebalo da se snimi i u Hrvatskoj. Ipak, u Srbiji mediji su razjedinjeni po ovom pitanju. Pojedini drugosrbijanski portali vest da je snimanje u komšiluku zabranjeno prikazali su na neobičan način

Javnost u Hrvatskoj digla se i negodovala, a sada je i zvanično snimanje u ovoj zemlji zabranjeno. Naime, hrvatska ministarka kulture Nina Obuljen Koržinek demantovala je da će režiser Predrag Antonijević deo svog filma “Dara iz Jasenovca” snimiti u Hrvatskoj, ali se osvrnula i na ono što ona naziva “učestalim manipulacijama u srpskoj javnosti vezano za Jasenovac”.

– (To su) manipulisanje brojem žrtava, negiranje zločina počinjenih prema Hrvatima u Domovinskom ratu i stalni pokušaji povezivanja demokratske Hrvatske s NDH. Zato sam izrazila sam posebnom izaslaniku SAD-a za Holokaust (Tomasu Jazgerdiju) sumnju vezanu za ovaj filmski projekt. Prateći proteklih nedelja medijske odjeke u Srbiji, ali i u delu hrvatskih medija, jasno je da se opet pokušava zloupotrebiti tema Jasenovca, što uvek treba osuditi – rekla je ministarka kulture za Večernji list.

SRBI, HRVATI, MUSLIMANI SU PAD BERLINSKOG ZIDA PLATILI KRVLJU, Nemci su ujedinili i odmah obrušili na Jugoslaviju! UZALUD SU BILE MOLBE IZ SVETA DA TO NE ČINE!

 

Ova vest objavljena je na jednom srpskom portalu. Za taj portal vest je da Srbi šire propagandu u Hrvatskoj, a ne to što se u slobodnoj zemlji, koja pripada Evropskoj uniji, zabranjuju filmovi u 21. veku! 

Za taj portal nije čak vest ni to što je sama ministarka priznala da su čak i Amerikanci zahtevali da se čuje istina o Jasenovcu, o čemu su srpski mediji ranije pisali.

 

PISMO IZ STEJT DEPARTMENTA ZBOG KOJEG USTAŠE HOĆE DA PUKNU OD MUKE! Amerikanci traže od Zagreba da podrži film o ZLOČINIMA U JASENOVCU!

 

Na kraju, za njih nije vest ni to što je sam režiser filma Gaga Antonijević izjavio da “nažalost nema hrabrih hrvatskih glumaca koji bi igrali u mom filmu”.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
slađa

pre 4 godine

Film "Dara iz Jasenovca" će biti snimljen svakako. Kao što je prikazana i heroina Diana Budisavljević. Pad Berlinskog zida nekima ipak nije pomogao da shvate onu staru "Siročetu možeš da staneš na skute, ali ne i na sreću". Istina o zlolasnom logoru će ugledati svetlost dana u kontinuiranoj borbi protiv istorijskog revizionizma i u spomen žrtvama. Srbima, Jevrejima, Romima i hrvatskim antifašistima. Naročito je bitno da se ne zaboravi ubijanje nedužne dece u jedinom logoru sa takvom namenom u Evropi za vreme II svetskog rata. Svako spinovanje, izvrtanje činjenica i zaboravljanje stotina hiljada proteranih i pobijenih Srba tokom ratova devevdesetih godina 20. veka,samo će izazvati svestku javnost da dublje istraži korene rasizma u hrvatskom društvu.

ana

pre 4 godine

Najružniji osjećaj je mržnja. Nema čovjeka, pa ni Hrvata kojeg poznajem, a da se ne gnuša ustaških zločina. Koji su se uzgred desili prije nego sam rođena. Što vi svi želite hrvatsku djecu rođenu danas osuđivati za nešto od prije sto godina. I da, film o Dijani Budisavljević snimljen je u Hrvatskoj. Mene više pogađa da sam možda pjevala dok ste vi ubijali 7000 ljudi u Srebrenici. I ne zaboravite Vukovar. Snimite koji filmić i o tome. I još, boli vas Juga, more. Na sreću gotovo je. Amen.

Penzioner

pre 4 godine

Srbi su ćutali o ustaškim zločinima 45 godina, a kad ste nas kolektivno proglasili genocidnim narodom, moramo da vas edukujemo sta je bilo pre nego ste rodjeni, baš da ne biste radili to što radite, odnosno osudjujete ceo narod za genocid! Šta tek Nemci treba da rade, jer su krivi za milione mrtvih, a i oni rade isto što i vi! Svi bivši fašisti hoće da se otresu sopstvene genocidne prošlosti poturajući genocid nekom drugom narodu! Jadno!

Alex

pre 4 godine

Zato što u Hrvatskoj se plaća Kunama, rehabilituje nacizam a kao državni praznik slavite dan progona Srba. Šta vama niej jasno o vama?!

Branko

pre 4 godine

,, HRVATI SU NAJGLUPLJI NAROD NA SVETU U 2017 i 2018 g "

Irac

pre 4 godine

Čuj gnušaju se hrvatskih zločina , koje foliranje svi znaju i pjevaju pjesme slave Budaka i ostale koljače. Koliko sam puta vidio svojim očima istetovirano U slovo. Samo polako ničija nije gorjele do zore

Limeni

pre 4 godine

Ko kaze da nisi pevala...Kada je proterano 250 000 srba iz tvoje NDH2.O cemu ti pises imas li mozga ?!?!A u NDH1 ubijeno u vise od 30 logora po stranim podtcima oko 350 000 srba.Ti pricas o Vukovaru hahah BOZE BOZE PA VI USTASE NEMATE NI STIDA NI SRAMA!!! Kao prvo istrojiski Vukovar nikada nije pripadao hrvatskoj u Austro Ugarskoj pripadso je srpskom vojvodstvu obrazuj se malo .Sve do dolaska tvog tita i komunjara na vlast i ustava iz 1974godine.Pre toga nikada u ISTRIJI COVECANSTVA VUKOVAR NIJE BIO DEO HRVATSKE !!!Kao sto rekoh jedini za vreme NDH 1 I NDH2 kao i kod druga tita.Kao i u izvrnutim u..skim umovima kao sto je tvoj .Prvo ste oformili na nivou emigracije u...ku vojsku na celu sa Tudjmanom ,tacnije legiju .Naoruzavali se iz Nemacke jos od 1989 i 90 godine.Kako kaze vas generak Bokjikovac rat ste izazvali napadom na srbe u Borovim selu ,kasnije i na drzavne institicije REGULARNE JUGOSLAVIJE I JNA IZ KOJE STE DEZERTIRALI I NAPRAVILI U LEGIJU !!Znaci Vukovar 1991 godine je borba regularne Jugoslavije i jna.Protiv vas u terorista ,jer da te podsetim .NI HRVATSKA KAO DRZAVA NI VOJSKA HRVATSKE NE POSTOJE U TO VREMEI NISU PRIZANTI!!! Tako da ste vi teroristi kao sto su i UCK na kosovu zato ste i braca po oruzju.O tome razmisli i nauci istoriji trebace ti ...Kao i iskrvoljenu istoriju i proslost izmisljenog naroda ko sto je hrvarski.A to je da vi stvarno verujete da ste ratovali protiv Srbije da je hteo i da nije imao vec dogovor Milosevic bi vas pocistio kao veprove za 2 dana ,ali je povukao vojsku jos 1992godine.I ostavio loklane srbe da se bore protiv vas vojska krajine je imala oko 30 000 vojnika a vi najmanje 300 000.I tako ste proterali te srbe .Da Milosevic nije dogovorio to saTudjmanom nista od vas ne bi ostalo,Zagreb i tri sela,mozda da je stvarno krenu sa celom vojskom .Ali vi zivite u izmisljenoj realnosti "pobedili smo Srbiju i jna "...Jedino koga ste pobedili su Srbi iz krajine od kojih ste bili bar 10 puta,brojniji.

svašta

pre 4 godine

čekaj, to znači da su Srbi sravnili sa zemljom Srpski grad Vukovar!!!??? ko uništava sopstveni grad? pa i Dubrovnik je srpski i njega ste isto sami sebi rušili iz čistog mira ne čini ti se da je to malo bolesno????

Esad

pre 4 godine

Ja znam da svaki Hrvat i Musliman se nokad nisu pokajali u proslosti a i u buducnosti stu rucno pobili i istrebili Srbe sa svog vekovnog ognjista samo,zato sto su Srbi,i danas nisam upoznao ni kesnog Jrvata kojimse gnusa ali javnomzlocina svojih oceva i deda koje su ucinili nad Srpakom decom i zivljem ,takodjw ni jednnog Muslimana ne znam da se pokajao za Prvi svetski rat ,Drugi svetski rat za zlocine nad Srpski zrtvama a posebno da su osudjeni za te zlocine a poseban osvrt za zlocine ucinjenje oko Srebrenice nad Srpski zivljem gde su deci sekli usi i urezivali 4 s na grudi i gde je pobijeno 3724 Zrtve a u Srenrenici po vasem Hagu je ubijeno 4734 Muslimana ,tako da se manete vise laganja jer istina izlazi na videlo a tako mi Boga udaricemo vas u petokraku da vas obori i zaboli,a Vukovar smanjite pricu i dozivljaj.

alkibijadnusa

pre 4 godine

Oni iz Srebrenice su pobili sve Srbe u okolini pre 95. U Vukovaru su paravojnici opkolili kasarnu legalne međunarodne vojske a pre toga ubijali civile po gradu. Oni i Jasenovcu nisu nista od toga radili. Ako ste rođeni pre ustaskih zlocina,ne koristite njihov novac,grb,pozdrav niti dajte ulice po imenima nacista hrvatskih

BranoT

pre 4 godine

Srbi su ćutali o hrvatskim zločinima 45 godina, kao i o mnogo drugih stvari radi "većih ciljeva" a na svoju štetu. Recimo pitajte Slovence kad su to oni u istoriji imali državu ? Da Vas podsjetim, pošto veće sramote za jedan narod nema. Samo jedna fotografija onih "osušenih" anđela u ritama, samo jedna fotografija neke majke kojoj su odveli dijete ili još gore majke sa djetetom u naručju koju su ubili Cirkonom-B je dovoljna da se svi vi rođeni kasnije zapitate: da li je moguće da je moj otac, djed, stric,ujak i/ili brat mogao uraditi ovo. Draga, upitajte svoje najbliže da li su te fotografije lažne a ako nisu evo vam prijedloga za drugo pitanje: deko jesi li i ti ubijao onu djecu ?

EU

pre 4 godine

Upali ste sami u svoje laži! Prvo ste pisali da SAD-e traže od RH da dozvoli snimanje a to uopšte nije bila istina i dobili ste demanti od hrvatske ministarke kulture a sada i dalje sve više upadate u svoje laži jer niti je Hrvate briga za taj film niti je neko tražio da se snima tamo.

Turistička atrakcija

pre 4 godine

Pošto se snima holivudski film o Nikoli Tesli koji će se zvati Mad Scientists i dok Srbi teraju medijske propagande da je njihov Hrvati na svom Tesli već zarađuju milione jer su otvarili Memorilani centar Nikola Tesla i uredili njegovu kuću i cele Smiljane i Gospić sve gde je bio i živeo do svoje 18-te godine i eto već prve godine od otvaranja imali oko 100 000 posetioca a kad dođe film i kad se pročuje ma zarađivaće Hrvati milione na njegovom imenu pošto su tako blizu mora i miliona turista iz celoga sveta… Pošto će Srbi snimati film o Jasenovcu eto već kreće osavremenjivanje Memorijalnog centra Jasenovc i uređenje spomenika Cvijet Jasenovca i napravljena je 3D rekonstrukcija logora za virtualno gledanje a vuređuju se putevi i ide gradnja hotela i ugostiteljskih obekata jer treba turiste sa Jadranske obale voditi u Jasenovac kao turističku atrakciju pa kad Srbi krenu sa propagandom i reklamom i filmovi ma imaće Jasenovac duplo veću zaradu od Aušvica kojeg u godinu dana poseti više turista nego celu Srbiju!

vladimir

pre 4 godine

Gde tražite učešće tačija na Ohridu!? To je priznavanje srpske Pokrajine kao države.

Nesa

pre 4 godine

Mi snimamo srbi ko ima sta da pita hrvate i njihove saveznike.

istina

pre 4 godine

Tako je bre,ima da odjekne premijera u svetu od Zrenjanina do Niša! Nek narod vidi ko su hrvati!

RINGISPIL

pre 4 godine

Snimati svakako. USTASE SU GORE OG KOMUNISTA I FASISTA ZAJEDNO.

MilosObilic1389

pre 4 godine

Kолективна патологија ума...

Ante

pre 4 godine

Koko bi Srbinu stala kapa sa slovom U ajde neka Srbin obuče Ustašku uniformu

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija