• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tanjug

10.11.2019

16:34

MOLIĆU MAKRONA DA PODRŽI "MALI ŠENGEN"! Predsednik Srbije od sutra u trodnevnoj poseti Parizu

Politika

MOLIĆU MAKRONA DA PODRŽI "MALI ŠENGEN"! Predsednik Srbije od sutra u trodnevnoj poseti Parizu

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće od sutra u trodnevnoj radnoj poseti Parizu gde će se sastati sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom, najavljeno je iz predsednikovog kabineta

Tokom prvog dana posete, predsednik Vučić prisustvovaće večeri koju predsednik Francuske priređuje za šefove država, vlada i predstavnike međunarodnih organizacija, a drugog dana će se sastati sa Makronom i prisustvovati otvaranju Drugog pariskog foruma o miru.

Programom je planirano da predsednik Srbije učestvuje u razgovoru o 75 godina organizacije Ujedinjenih nacija, kao i na panelu "Mišljenja mladih o multilateralizmu" tokom 40. zasedanja Generalne konferencije Uneska.

Učesnicima 40. zasedanja Generalne konferencije Uneska predsednik Vučić će se obratiti poslednjeg dana posete, kada će imati susret sa generalnom direktorkom ove organizacije Odri Azule, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika.

(VIDEO) VUČIĆ U ORHIDU: Baš me briga šta u Briselu misle o nama, meni je najvažniji život naših građana!

Foto: Tanjug

 

Vučić je jutros u Ohridu ocenio da njegov predstojeći susret sa Makronom možda nikada nije bio važniji, da tokom tog susreta očekuje da dobije podršku za projekat "mali Šengen", ali i da čuje o novoj metodologiji koju predlaže francuski predsednik u pogledu proširenja EU.

- Njegove ideje ne bih potcenjivao i nipodaštavao kao što drugi rade. Želim da razgovaramo i o ovoj inicijativi. Tražiću od njega i moliću za podršku, jer ako to budemo imali stvorićemo potpuno nove uslove i to bi nam bio jedan od izvora ubrzanog rasta u narednim godinama. Ako dobijemo tu vrsu podrške, neće biti lako da se sve ovo sruši. Možda nam nikad nisu bili važniji razgovori s Makronom - rekao je Vučić ta RTS.

REŠENJA ZA KiM NEĆE BITI BEZ AMERIKE, ALI PROBLEM JE ŠTO TRAMP NE SLUŠA NIKOGA! Profesor Gregori Mur otvoreno o uticaju SAD na okončanje krize u južnoj srpskoj pokrajini!


On je istakao da je zahvalan Amerikancima za podršku ovom projektu, i da se nada da će dobiti i podršku Makrona, jer bez toga će, kaže, biti teško dobiti podršku Evrope.

Jednako je važno, naglasio je on, da od francuskog predsednika čuje više o novoj metodologiji, odnosno idejama u pogledu Evropske unije i politike proširenja i podsetio da je sa francuskim predsednikom otvoreno razgovarao i u Beogradu, tokom Makronove posete, čitavih sedam sati.

- On ima izuzetnu energiju i ako bi deo onoga o čemu je govorio bilo moguće ostvariti, mislim da bi to bile dobre vesti za Srbiju. Želim da čujem od njega tet-a-tet šta misli i onda možemo da pravimo neke planove za budućnost - rekao je Vučić.

On je podsetio je da je Makron održao emotivan govor u Beogradu tokom posete poručivši da želi da pruži Srbima podršku i pomoć.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lane

pre 4 godine

Nas predsednik se bori za bolju buducnost Srbije !

Rajko

pre 4 godine

Sta je g.Vucicevicu? nesto slabo pustate komentare.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija