• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Transparentnost

12.11.2019

19:54

TRANSPARETNOST: Načelnik Policijske stanice u Trsteniku prikriva krivično delo svog sina ?!

Politika

TRANSPARETNOST: Načelnik Policijske stanice u Trsteniku prikriva krivično delo svog sina ?!

Podeli vest

Savet za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije Transparentnost je, u svojstvu branitelja ljudskih prava i vršeći redovne aktivnosti, došao do saznanja da je sin načelnika Policijske stanice u Trsteniku Radomira Mutavdžića, S.M. (1990), bio vinovnik tuče ispred jednog ugostiteljskog objekta u Trsteniku u noći između 9-10. novembra 2019. godine gde je, po izjavi lica datog u policiji, mehaničkim predmetom udario osamnaestogodišnjaka B.P. u glavu

Kako postoji sumnja da se moguće krivično delo zataškava, slučaj smo prijavili MUP-u i zato se obaveštava i javnost, navodi Mario Spasić, generalni sekretar Saveta za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije.

Njegu saopšetnje prenosimo u celosti:

Prema izjavi koja je sastavni deo policijskih izveštaja, sin načelnika Policijske stanice u Trsteniku Radomira Mutavdžića je mehaničkim predmetom u glavu udario svog vršnjaka, nakon čega je na lice mesta došla policija koja je obojicu privela. Prva sumnjiva situacija jeste ta što je sin načalnika Policijske stanice u Trsteniku prevezen u putničkom vozilu, a lice koje je zadobilo udarac u glavu policijskim vozilom "marica". U policijskim spisima se ne navodi da je vinovnik događaja sin načelnika Policijske stanice. Dalje, oštećeni koji je saopštio da je zadobio udarac u glavu nije odveden na lekarski pregled zbog mogućih unutrašnjih povreda i hematoma, za obojicu nije utvrđivan nivo alkohola ili opijata u krvi i nisu saslušani svedoci sve do proteka dva dana od kritičnog događaja. Što je najvažnije, od strane policijskih službenika nije obavešten Operativni centar MUP-a da je vinovnik mogućeg izvršenja krivičnog dela sin načelnika Policijske stanice u Trsteniku, kako bi se odlučilo da li postoji sukob interesa u postupanju policije u Trsteniku. Na osnovu usmenih obaveštenja policijskih službenika, zamenik OJT u Trsteniku Slavica Staničić načudan način je zaključila da ne postoji izvršenje krivičnog dela, već da se podnesu odgovarajuće prekršajne prijave. Zbog moguće odmazde načelnika Policijske stanice u Trsteniku svi svedoci su zanemeli, ali iz opisanog postupanja policije vidi se tendencija prikrivanja činjenica u korist sina načelnika Policijske stanice u Trsteniku, o čemu smo bili u obavezi da obavestimo MUP.

Foto: Republički sekretarijat

Nije na odmet podvući i to da smo u julu mesecu dobili anonimnu prijavu u kojoj se, zasad nepotvrđeno, navodi da je načelnik Mutavdžić na čudan način došao do čina potpukovnika policije, gde se niko ne seća da li je i kada bio major policije, da lične razmirice rešava angažovanjem zvaničnih policijskih snaga, da pojedini pripadnici saobraćajne policije ne smeju da sankcionišu njegove prijatelje i slično. Takođe se u anonimnoj prijavi navodi da je sin načalenika Mutavdžića neutvrđenog dana došao u prostorije Policijske stanice u Trsteniku, gde je saslušavan njegov drugar, i da ga je na osnovu očevog autoriteta izveo sa saslušanja a da su policijski službenici bili zabezeknuti, kao i to da cela porodica na registarskim oznakama svojih automobila ima svoje inicijale.

Potpuno je jasno da ovaj Savet i svi savesni građani neće ćutati na funkcionerske privilegije nesavesnih roditelja i njihove dece i želim da pohvalim MUP zbog toga što su ove informacije ozbiljno shvatili i krenuli sa hitnim postupanjem.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Amina

pre 4 godine

Sve od reci do reci je tacno kao sto je Mario rekao . Trstenicanka sam 30 godina . Načelnik koji na svom facebook profilu puši tompus, da li je to za pohvalu , da li treba da se ponasa jedan Nacelnik Ps ? Smenite ovo zlo da se u Trsteniku zna ko vodu nosi a ko otvara kapiju .

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija