• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Pink.rs

13.11.2019

10:27

SRPSKO NASLEĐE NA KOSOVU I METOHIJI NE SME DA PADNE U TUĐE RUKE! Vučić uputio jasnu poruku učesnicima konferencije UNESKO u Parizu!

Politika

SRPSKO NASLEĐE NA KOSOVU I METOHIJI NE SME DA PADNE U TUĐE RUKE! Vučić uputio jasnu poruku učesnicima konferencije UNESKO u Parizu!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se danas učesnicima 40. zasedanja Generalne konferencije Uneska rečima da moramo da idemo ruku pod ruku kako bi rešavali zajedničke probleme

 

- Mir je jedna od najvažnijih stvari, ali je nemoguć ukoliko ne učimo šta su kulture, bez kumunikacije, bez poznavanja međusobnih razlika. UNESKO je jedan od glavnih stubova koji drže sve - rekao je Vučić.

Foto: Printscreen TV Pink

Vučić je rekao da je UNESKO taj koji mora da da odgovore, i dodao da su miran međudržavni dijalog, tolerancija kao i međudržavna razmena su vrlo važne za očuvanje stabilnosti.

- Veoma je važno šta ćemo usvojiti u ovim trenucima. Veoma važno je za očuvanje mira i stabilnosti. Kulturno nasleđe doprinosi svakoj naciji, a tako i celom svetu. Na žalost postoje i dalje pritisci da se srpsko nasleđo na Kosovu i Metohiji da nekom drugom. Njima je neophodna zaštita - rekao je Vučić i dodao da se Srbija i dalje zalaže da se povelja Uneska i dalje poštuje.

 

 

Vučić je dodao da će Srbija biti spremna da konstruktivno i blisko sarađuje sa svim zemljama koje su u UNESKO.

- Treba podržati rast malih i srednjih država. To je dobro za UNESKO, za Ujedinjene nacije - rekao je Vučić i zahvalio se na podršci Srbiji.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija