• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

13.11.2019

12:10

SRBIJA ISPUNILA VIŠE OD 40 ODSTO PREPORUKA! BRNABIĆ: Zadovoljni rezultatima iz Bele knjige, možemo bolje!

Politika

SRBIJA ISPUNILA VIŠE OD 40 ODSTO PREPORUKA! BRNABIĆ: Zadovoljni rezultatima iz Bele knjige, možemo bolje!

Podeli vest

Premijerka Srbije Ana Brnabić izrazila je danas zadovoljstvo što je Srbija uspela da ispuni više od 40 odsto preporuka iz "Bele knjige", ocenjujući da je to dobar rezultat, ali da je moglo biti i bolje

- Ove godine imamo 41 odsto ispunjenih preporuka, to je najbolji rezultat od 2011. godine, od kada se meri uspeh u procentu preporuka koje je Vlada implementirala, a koje dolaze od članica Saveta stranih investitora. Mi smo zadovoljni rezultatom, ali nismo srećni, ovo i dalje nije dovoljno dobro i znam da možemo bolje - izjavila je Brnabić na predstavljanju "Bele knjige 2019" u Beogradu.

Foto: Tanjug

Brnabić je ukazala da je u Vladi Srbije formirana Radna grupa za ubrzanje preporuka iz Bele knjige, zahvaljujući kojoj je, ističe, uspostavljena drugačija dinamika sporvođenja reformi i stalna komunikacija sa privrednicima.

- Sledeće godine ćemo biti i bolji, jer postoje neke oblasti koje su u izveštaju prepoznate kao da nije bilo pomaka, ali Vlada Srbije je već usvojila predloge zakona i uputila neke od tih predloga u Skupštinu, tako da će te oblasti, koje danas čitamo u ovoj knjizi, ubrzo biti promenjene na bolje - rekla je Brnabić.

Ističe da će Srbija nastaviti i bržim tempom iduće godine u primeni predloga iz Bele knjige, navodeći da je cilj da pređe "magičnu cifru" od 50 odsto ispunjenih preporuka.

Foto: Tanjug

Brnabić je istakla i da su svi pozitivni ekonomski rezultati u Srbiji nastali zahvaljujući reformama koje se aktivno sprovode od 2014. godine, dodajući da su ti rezultati zajednički uspeh Vlade Srbije, članova Saveta stranih investitora, privrednika.

- Da nema ovakve vrste dijaloga sa privrednom, sa članovima Saveta, svih ostalih kompanija i privrednika, asocijacija, svakako ni Vlada Srbije ne bi mogla na pravi način i dovoljno efikasno da identifikuje sve ono što je potrebno uraditi da bi imali bolje poslovno okruženje i da implementira promene na način da one odmah daju rezultate - podvukala je Brnabić.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija