• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

13.11.2019

14:12

ZAPADNI BALKAN JE PRIORITET ZA EVROPSKU KOMISIJU, proširenje je ključna politika

Politika

ZAPADNI BALKAN JE PRIORITET ZA EVROPSKU KOMISIJU, proširenje je ključna politika

Podeli vest

Evropski komesari sa sastanka u Briselu poručili su danas da je Zapadni Balkan prioritet Evropske komisije i pozvali na veće prisustvo i agažaman Komisije na Zapadnom Balkanu

- Proširenje je ključna politika EU i da predstavlja geostratešku investiciju u mir, demokratiju, napredak, sigurnost i stabilnost u Evropi - rečeno je u Evropskoj komsiji.

Komesar za pristupne pregovore Johanes Han na redovnom sastanku svih komesara obavestio je članove Evropske Komisijie o dešavanjima u oblasti procesa proširenja nakon oktobarskog sastanka EU lidera, a uoči ministraske rasprave na Savetu za opšte poslove, planirane za 19. novembar.



- Zapadni Balkan jeste prioritet Evropske komisije i naša saradnja bi morala da bude produbljena, kako bi bila usklađena sa sve širim zajedničkim interesima građana Evrope i zemalja kandidata - izjavila je portparolka Komisije Mina Andreeva.

Andreeva navodi da su se EU komesri složili da, u skladu sa svojom snažnom posvećenošću regionu, moraju mnogo više da budu na terenu i da se angažuju u radu sa zapadnobalkanskim partnerima.

Ona je najavila da će sledeće nedelje komesari za unutrašnja pitanja i pravdu Dimitris Avramopulos i Vera Jurova učestvovati u Skoplju na ministarskom sastanku EU Zapadni Balkan gde će razgovarati o saradnji u oblasti migracija, upravljanja granicama i borbe protiv terorizuma.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija