• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tanjug

13.11.2019

16:25

DRECUN: Razgovori Beograda i Prištine moraju da se nastave

Politika

DRECUN: Razgovori Beograda i Prištine moraju da se nastave

Podeli vest

Albanci moraju najzad da shvate da Srbiji ne mogu da nametnu stav da se prizna ta samoproglašena država u administrativnim linijama koje bi, prema njihovim namerama, trebalo da postanu nekakve granice te lažne države Kosovo, izjavio je Milovan Drecun, predsednik Odbora za Kosovo i Metohiju Skupštine Srbije

Drecun smatra da je povlačenje priznanja samoproglašene države Kosovo najbolji put i najsnažniji pritisak, ne samo na Albance u Prištini i Tirani, već i na sve one koji ih podržavaju na međunarodnom planu, da se nastave razgovori sa Beogradom.

- Razgovori Beograda i Prištine moraju da se nastave, ako oni žele da imaju bilo kakvu perspektivu. Jer, sva povlačenja priznanja do kojih je došlo, a očekujemo da će ih biti još, pokazuju da samoproglašena država Kosovo nema nikakvu međunarodnu perspektivu, jer ne može da postane članica Ujedinjenih nacija, što znači da će nastaviti da stagnira i ekonomski i politički - kaže Drecun za Tanjug.

MARINIKA, DOKLE VIŠE? Vulin: Zašto se uvrede i laži tolerišu kao politički stav?

Foto: Printscreen TV Pink

Povodom današnje vesti da je Gana povukla priznanje Kosova, naš sagovornik dodaje da ovakav čin ima i međunarodni značaj.

- Države koje povlače priznanje uviđaju da su napravile grešku, spremne su da je isprave i da se vrate na put medunarodnog prava, a ne prava jačeg. Ogromna većina zemalja priznale su lažnu državu Kosovo pod pritiskom velikih zapadnih zemalja, što je bilo direktno kršenje i Povelje UN, Rezolucije 1244 Saveta bezbednostikao i međunarodnog prava - zaključuje Drecun.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
MilosObilic1389

pre 4 godine

...Мора се само умрети...Е сад да ли овако или онако у кревету...Одлучујемо сами...!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija