• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/RTS

13.11.2019

19:58

(VIDEO) U PARIZU NAPRAVLJENA OSNOVA ZA ČVRSTU I SIGURNU POZICIJU SRBIJE! Vučić za RTS: Ne postoji više jedan šerif u svetu, male zemlje OSEĆAJU SE SVE NEZAVISNIJE!

Politika

(VIDEO) U PARIZU NAPRAVLJENA OSNOVA ZA ČVRSTU I SIGURNU POZICIJU SRBIJE! Vučić za RTS: Ne postoji više jedan šerif u svetu, male zemlje OSEĆAJU SE SVE NEZAVISNIJE!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je za RTS, sumirajući boravak u Parizu, da je njegov utisak da značaj multilateralizma raste. Male zemlje osećaju se sve slobodnije i nezavisnije, donose odluke u skladu sa svojim interesima jer više ne postoji jedan šerif u svetu, istakao je Vučić

Poslednjeg dana posete Parizu, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je na 40. zasedanju Generalne konferencije Uneska govorio o pritiscima da se srpsko nasleđe na Кosovu i Metohiji preda nekom drugom i neophodnosti da se zaštiti. 

- Ukazao sam na to kolika je ugroženost naših najvažnijih manastira, pre svega južno od Ibra, od Pećke patrijaršije, Bogorodice Ljeviše u Prizrenu, Manastira Dečani, Manastira Gračanica do toga da se ruše srpska groblja, da ta opasnost uvek postoji i zahvalio se Unesku na svoj podršci koju su nam pružili - rekao je Vučić. 

Кaže da su u Parizu napravljeni dobri kontakti.

- Ako smem da kažem teško da će Кosovo moći da postane deo Uneska ni danas, ni sledeće godine. Mislim da smo i kroz budžetska pitanja i ključna politička pitanja ovde uspeli da napravimo jednu dobru osnovu za sigurnu i čvrstu poziciju Srbije - rekao je predsednik. 

(FOTO) FRANCUZI SU ARMANJAK SAČUVALI ZA SEBE, A KONJAK SU DALI SVETU! Vučić i Makron pili LUKSUZNO PIĆE od 7.800 dolara, A PRIČA O NJEMU JE IMPRESIVNA!

Govoreći o pitanju multilateralizma, Vučić je rekao da je to jedna popularna reč o kojoj se mnogo govori.

- Ima onih koji su za, poput Emanuela Makrona koji je ceo svoj intervju Ekonomistu posvetio multilateralizmu, snaženju Evrope, kao globalnom političkom igraču pri čemu se razlikuju izjave - Makron smatra da Evropa mora da ima svoju armiju da bi bila globačni politički igrač - rekao je predsednik Srbije u intervjuu za RTS.

Prema njegovim rečima, drugi deo Evrope se oslanja na NATO.

- Ono što je za nas kao relativno malu zemlju važno po svojoj teritoriji i broju stanovnika, je da značaj multilateralizma raste, da se male zemlje osećaju sve slobodnije i nezavisnije i da donose odluke u skladu sa svojim interesima jer više ne postoji jedan šerif u svetu - rekao je Vučić.

To je tema u Parizu i svuda u svetu i mi čini mi se dobro plivamo u tim vodama, istakao je predsednik.

Predsednik Vučić juče nije učestvovao u panelu Uneska, zbog vanrednog poziva na sastanak sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom.

- Ne možete u takvim stvarima da čujete mnogo šta novog. Sve što radite i sve što se mučite, radite da taktički za milimetar pomerate, kao ljudi koji znaju kako ide američki fudbal, jardu po jardu da pomerate unapred - kaže Vučić.

Ističe da je potrebno mnogo dobro taktike da bismo se malo pomerili, posebno u ovako teškim pitanjima kao što je pitanje КiM. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
MilosObilic1389

pre 4 godine

Зар најнекултурнији и најбескрупулознији народ у УНЕСКО...? То би било светско светогрђе...

Lane

pre 4 godine

Nas predsednik daje sve od sebe za bolju buducnost Srbije !

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Čović otkrio sve o Panteru! Evo zašto nije ostao u Zvezdi!
Fudbal

Čović otkrio sve o Panteru! Evo zašto nije ostao u Zvezdi!

Kod nas je Kevin Panter igrao za 160.000 dolara, doveo ga je Šakota. Odradio je fantastičan posao, a onda je došao i rekao: 'Voleo bih da ostanem u Crvenoj zvezdi, ali imam veću ponudu, otkrio je Nebojša Čović, prvi čovek kluba sa Malog Kalemegdana.

20.04.2024

13:47

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija