• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

14.11.2019

11:07 >> 11:46

VUČIĆ GOSPODSKI "RAZMONTIRAO" HRVATE! Pročitajte pismo predsednika Srbije posle koga više ništa neće biti isto!

Politika

VUČIĆ GOSPODSKI "RAZMONTIRAO" HRVATE! Pročitajte pismo predsednika Srbije posle koga više ništa neće biti isto!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odlučio je da ne otputuje u Zagreb, gde će biti održan kongres Evropske narodne partije, a na koji je kao predsednik SNS pozvan. Vučić je uputio pismo predsedniku Evropske narodne partije Žozefu Dolu u kome se zahvalio na pozivu i objasnio zašto ne želi da dođe u glavni grad Hrvatske. Njegovo pismo, posle koga ništa neće biti isto, prva je objavila televizija N1 Zagreb


 

"Poštovani predsedniče Dol, dragi prijatelju,

Dozvolite mi da Vam zahvalim na pozivu da se obratim Кongresu Evropske narodne partije 20. i 21. novembra u Zagrebu.

Srpska napredna stranka se ponosi pripadnošću porodici evropskih narodnih partija i ovu priliku želim da iskoristim, da Vama, poštovani predsedniče, zahvalim na svemu što ste učinili, kako za poziciju Srbije u Evropi tako i za položaj Srpske napredne srtranke u najznačajnijoj porodici evropskih političkih partija. Takođe, molim Vas da prenesete moje čestitke našoj partijskoj koleginici Ursuli Fon der Lejen na izboru za šefa Evopske komisije, uveren da će u ovim teškim vremenima pokazati celoj Evropi zašto je naša Evropska narodna partija najbolji, najozbiljniji i najodgovorniji izbor. 

VUČIĆ SASUO ISTINU U LICE HRVATIMA: NISAM BRANT, JA SAM VUČIĆ I ZNAM KO JE MILE BUDAK, a da li ću u Hrvatsku... E, to ću vam reći za par dana!

Dragi prijatelju, 

Hvala Vam što ste me pozvali da se lično obratim Кongresu Evropske narodne partije u Zagrebu 20. novembra. Za mene je Vaš poziv velika čast i zahtev za još odgovorniji pristup rešavanju brojnih problema u regionu u kojem živimo. Želim da Vas obavestim da sam pripremio, čini mi se, ozbiljnu analizu događanja u regionu, kao i onoga što bismo svi zajedno morali da učinimo u narednom periodu. Ipak, nedeljama unazad, a znam da Vas je u svom pismu o tome obavestila Jadranka Joksimović, traje prava medijska haranga u gotovo svim hrvatskim medijima protiv mog dolaska u Zagreb i Hrvatsku. Želim da dodam da nikakvih stvarnih razloga za takvu vrstu hajke niti je bilo, niti ih ima, osim što pojedini krugovi u hrvatskom društvu ne mogu da se naviknu na snažniju ulogu Srbije i na činjenicu da se Srbija ekonomski podiže, a i politički nije više na kolenima. Кao što znate gospodine predsedniče, ni malo nisam strašljiv, već sam mnogo puta odolevao takvim napadima i odgovarao na organizovane napade. I snažno i ozbiljno i odgovorno. Takođe, nesumnjivo je da bi mi odlazak u Hrvatsku i jasno zastupanje srpske politike donelo značajne poene u Srbiji, ali, uzeo sam u obzir i ono što je za mene najvažniji deo politike koju predstavljam ,a to je, pružanje ruke i otvorena vrata za bolje odnose između Srba i Hrvata, između Srbije i Hrvatske u budućnosti. Istovremeno, ni na koji način ne želim da utičem na dodatno pogoršanje položaja Srba u Republici Hrvatskoj.

USTAŠE ZABRANILE SNIMANJE FILMA O JASENOVCU! E, TO VAM JE SLOBODARSKA EU! Glumci SE PLAŠE da igraju u ovom ostvarenju, a PROZAPADNI MEDIJI U SRBIJI IZVRĆU PRIČU!

Foto: printscreen RTS

Zbog svega navedenog, obaveštavam vas da neću prisustvovati našem Кongresu u Zagrebu, smatrajući da time i vama olakšavam posao, a moj nedolazak, molim vas, shvatite kao dokaz snage i želje da menjamo stvari na bolje, a ne dokaz slabosti. 

U skladu sa tim, a pre svega uz ogromnu nadu i očekivanje da će odnosi Srbije i Hrvatske biti mnogo bolji u budućnosti, želim da Vas zamolim da jedan od narednih važnih događaja za Evropsku narodnu partiju organizujete na teritoriji Republike Srbije gde su svi dobrodošli i gde ni protiv jednog učesnika i člana naše Evropske narodne partije neće biti vođena bilo kakva hajka i haranga. 

Želim Vam dobro zdravlje, mnogo uspeha kao i sreću novom rukovodstvu naše partije. 

P.S. Napadi na mene, čak i posle odluke kojoj se najveći deo hrvatskog društva nadao, biće nastavljeni. To uzmite samo kao dokaz svake od reči koju sam vam ovde napisao. 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Škola

pre 4 godine

Hrvatska ima najbolji Zakon o zaštiti jezika u EU kojeg su i druge države prepisale ali ima i javno takmičenje u novim rečima koje menjaju tuđice gde je nagrada za prihvaćenu novu reč 5000kn(900E). Prošle godine u zaštiti hrvatskog jezika je pobedila reč za engleski bekstejđ-zapozorje a ove godine za engleski influernik/ca-utjecajnik/ca. A reč za selfi-sebić još nije zvanično prihvaćena i nije pobedila... Srbija po tom pitanju zaštite jezika ne radi baš ništa jer zašto bi štitila svoj u 500g ropstva poturčeni i pogrubljeni hrvatski.

Banja Luka

pre 4 godine

Nema na ovom svetu predsednika koji je svoj narod u Glini prvo huškao i ispirao mu mozak pa ga posle maestralnog poraza u kolone doveo da živi u jednu zajedničku državu za sve Srbe pa ga biraju za predsednika te države to je eto samo u Srbiji? Mislim da nema na ovom svetu još jedna država koja u svojoj Skupštini drži osuđenog ratnog zločinca na 10g zatvora zbog zločina protiv čovečnosti i to pored Zakona koji jasno kaže da tu ne sme biti niko ko je osuđen na više od 1g zatvora i još niko mu ništa ne sme a ne da ga makne po Zakonu....KRIVOSLAVNA ČETNIČETIJA. Nema niti jedne države na ovom svetu nema niti jedan takav primer u celoj ljudskoj istoriji da je neki narod ili država tako nisko pala da su se njeni građani guzili za pare od svoje države sa osvajačima namesto da se od njih oslobađaju. Eto samo SRBI: JESTE LI ČULI ZA ĐOJLENE? Pre gotovo 200 godina Srbija je iz budžeta plaćala mlade gejeve da budu LJUBAVNICI TURCIMA

JCDenton

pre 4 godine

shta ti trabunjash bre?! kakva zashtita jezika kakvi bakrachi potpuno si promashio temu idi bolje da ti provere vid (a usput i mozak)

yastreb

pre 4 godine

Ala si se nalupetao prijatelju. Kakva zaštita jezika? Ti izmišljanje novih reči zoveš zaštitom jezika? Sedi - jedan!

Čekaj

pre 4 godine

Eto ti kažeš bekstejđ a oni kažu zapozorje i ko tu idijote štiti svoj jezik a ko izmišlja a ko ima u svom jeziku već 35% turcizma i nije ga briga...

mrki medo

pre 4 godine

Ha ha č..... se usro.I sad kmeči i laže i uvlači Srbe u Hrvatskoj u to .Tobože ako on dođe u Zagreb hrvatski Srbi su gotovi??Nisu Srbi problem,ti si i tvoja velikosrpska ideologija koje se nisi odrekao.Vuk dlaku mijenja al ćud ne.To Hrvati prvo pomisle kad te vide.

zoki

pre 4 godine

Ja sam protiv toga da se na televiziji 90% prica engleski . Mi nismo njihova kolonija . U Srbiji hocu nas jezik zato sto je to normalno a njih ne zelim nikada da slusam . I hocu zakonom da se zabrani strani jezik na Srbskoj televiziji .

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija