• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

14.11.2019

14:38

DAČIĆ: Nastavka dijaloga nema dok se Prištini ne zapreti!

Politika

DAČIĆ: Nastavka dijaloga nema dok se Prištini ne zapreti!

Podeli vest

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačiž izjavio je danas da se dijalog Beograda i Prištine nalazi u fazi reanimacije i da neće biti nastavljen dok Kosovu ne zaprete da će izgubiti podršku onih koji su ga stvorili

 

Dačić je ocenio da je ta faza reanimacije, u kojoj je dijalog, a čiji nastavak zavisi od elektrošokova koji će biti korišćeni, posledica toga što međunarodna zajednica, između ostalog, toleriše takse koje je Kosovo uvelo na robu iz Srbije.

- Sve dok međunarodna zajednica toleriše i farsu sa glasovima, što ih broje kao da su zaraženi od ebole, dok toleriše takse od 100 odsto, zastavu Albanije pred kojom kosovski zvaničnici primaju diplomate, dijaloga ne može biti - rekao je ministar nakon sastanka sa šefom grčke diplomatije Nikosom Dendiasom.

Dačić je dodao da međunarodna zajednica kaže da treba da nastavimo dijalog, a da izgleda da će vlast u Prišitni biti formirana tek u februaru.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija