• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

14.11.2019

17:47

RUS NIJE IZGLASAN, PROŠAO ANGELIN ČOVEK! Novi izvestilac za Kosovo je Nemac Peter Bajer!

Politika

RUS NIJE IZGLASAN, PROŠAO ANGELIN ČOVEK! Novi izvestilac za Kosovo je Nemac Peter Bajer!

Podeli vest

Parlamentarna skupština Saveta Evrope čestitala je Peteru Bajeru izbor za novog izvestioca za Kosovo

- Čestitamo Peteru Bajeru iz Nemačke što ga je Politički komitet Parlementarne skupštine Saveta Evrope izabrao za izvestioca o situaciji na Kosovu - napisano je na Tviteru Saveta Evrope.

Među kandidatima je bio i ruski senator Aleksej Kondratjev, koji je od juna ove godine član PS SE, kao i član spoljnopolitičkog odbora Saveta Federacije.

Bedžet Pacoli je izjavio pred glasanje da, ukoliko Kondratjev bude izabran, ne želi s njim da sarađuje.

 

ALBANCI U BEDAKU, SRBIJA IH URNIŠE NA SVAKOM KORAKU! Lažna država nikad slabija, sve više država povlači priznanje, ne mogu u Interpol, UNESKO, diplomatija im pukla...

 

Bajer je, inače, poslanik CDU/CSU, stranke nemačke kancelarke Angele Merkel, a predstavnik Nemačke u Savetu Evrope je od početka prošle godine.

On je i potpredsednik Odbora za poštovanje obaveza država članica Saveta Evrope, član Pododbora za veštačku inteligenciju i ljudska prava, i zamenik člana u još dva odbora: za politička pitanja i demokratiju i pravna pitanja i ljudska prava.

 

 

 


 

U Strazburu napominju da se Kosovo pominje u skladu s Rezolucijom 1244 Saveta bezbednopsti UN bez prejudiciranja statusa.

Dodaje se i da neće biti zvaničnog saopštenja Saveta Evrope povodom ovog izbora.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija