• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Telegraf.rs

14.11.2019

20:19

(FOTO) HIT NATPIS NA AUTOBUSU GSP! Admiral Geprat POSTAO GEPARD!

Politika

(FOTO) HIT NATPIS NA AUTOBUSU GSP! Admiral Geprat POSTAO GEPARD!

Podeli vest

Neka imena ulica mnogi Beograđani neretko izgovaraju, baš da ne bi pogrešili - Tadeuša Koš...ćuška, Bahtijara Vaga...bzade, Gol...svordijeva i onaj Gepart, Gepard, admiral Geprat

Ova poslednja poznata je po improvizovanoj okretnici koja se aktivira za linije ka Čukarici kad god ne može da se priđe Zelenom vencu.

I tada zadaje ne samo saobraćajne, već i jezičke muke onima koji moraju da je označe.

Tako su se ovih dana pojavili urnebesni papirići sa brojevima linija i pogrešno ispisanim imenom admirala.

- 56 Petlovo brdo - Admirala Geparda - napisano je na jednom autobusu GSP, a slika se brzo proširila društvenim mrežama.

IMATE DUG ZA INFOSTAN, OVO SU SJAJNE VESTI ZA VAS! Danas je vaš srećan dan, SVE JE ODLUČENO - Prijavite se do kraja godine I REŠENA STVAR!

 

 

Pa, čast admiralu, ali stvarno se komplikovano zvao.

Foto: pixabay.com

A građani k'o građani, zapamte otprilike onako kako čuju, pa se Geprat sigurno često u govoru "prekrsi" u geparda...

Foto: Wikipedia/printscreen facebook

 

I ovo nije prva saobraćajno-jezička muka sa admiralom. Pošto se po njemu zove i jedna stanica u Kneza Miloša, pre oko dve godine na stajališnoj nadstrešnici moglo je da se pročita "Adminrala Geprata".




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
SS

pre 4 godine

E to je dokaz ko su nam nove vođe,jer kad je printao natpis sigurno nije znao o kome se radi i ko je taj čovek,a za macu geparda je čuo slučajno preko animal planet kanala.Stràno i žalosno.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija