• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

16.11.2019

23:40

TZV. KOSOVO ŽELI U ALBANIJU! Preziru Srbe i ne žele "mini-šengen", ali maštaju o  "Velikoj Albaniji"!

Politika

TZV. KOSOVO ŽELI U ALBANIJU! Preziru Srbe i ne žele "mini-šengen", ali maštaju o "Velikoj Albaniji"!

Podeli vest

Prema jednom istraživanju na koje se poziva albanski novinar Sebastijan Zonja, čak 74,8 odsto Albanaca zalaže se za ideju nacionalnog ujedinjenja Kosova i Albanije, prenosi portal "Ljajmi".

Zonja je na svom Fejsbuk nalogu naveo da je bilo planirano da dubinska studija, koju su sprovele organizacije civilnog društva na Kosovu i Albaniji, bude objavljena u Tirani ove nedelje, ali da je događaj otkazan pre dva dana.

- Objavljivanje studije, iako je sve bilo spremno, otkazano je bez ikakvog objašnjenja. Ispod sam objavio sliku jedne od stranica studije na kojoj se vidi da bi prema anketi 75 odsto Albanaca u Albaniji glasalo za ujedinjenje Albanije i Kosova ako bi bio održan referendum - rekao je Zonja, a prenosi portal Kosovo onlajn.

SRBIJO, ŠTO DALJE OD EU! ZASTRAŠUJUĆA DEŠAVANJA U EVROPI KOJA SE KRIJU OD JAVNOSTI - Nije čudo što Rusija i Kina stoje sa strane i čekaju krah krajnje glupog Zapada!

 

Prema njegovim rečima, studija se bavi istraživanjima mnogih drugih tema koje dokazuju da su Albanci protiv ideje razmene teritorija sa Srbijom i protiv balkanskog “mini-Šengena”, jer teže integraciji i nacionalnom jedinstvu, a ne ujedinjenju sa Srbijom.

Rezultati tog istraživanja pokazuju da je 88,7 odsto kosovskih Albanaca posetilo Albaniju, dok je 31,6 odsto Albanaca iz Albanije posetilo Kosovo, a među podacima je i da je 18 odsto ispitanika kosovskih Srba posetilo Albaniju u poslednje dve godine.

Takođe, 84 odsto kosovskih Albanaca i 67 odsto građana Albanije ne želi da ima društvene odnose sa Srbima.

Prema rečima ispitanika, Srbija i Rusija su najviše neprijateljske zemlje prema Albaniji i Kosovu. Naime, nisu navedeni detalji na kojem uzorku je obavljeno istraživanje, gde i kada.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sudija

pre 4 godine

Samo Albanija moze u srpsko Kosovo jer je i to srpska zemlja od pamtivjeka.

Bane

pre 4 godine

Neka pogan šiptarska pokupi svoje krpe i drogu i nek se nosi u Albaniju.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija