• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTS/Mediji

17.11.2019

12:12

FRANCUSKA SRBIJI POSTAVILA ČETIRI USLOVA DA BI UŠLA U EU! Makron predstavio plan za Zapadni Balkan! ZA NEISPUNJAVANJE ZAHTEVA SLEDI KAZNA!

Politika

FRANCUSKA SRBIJI POSTAVILA ČETIRI USLOVA DA BI UŠLA U EU! Makron predstavio plan za Zapadni Balkan! ZA NEISPUNJAVANJE ZAHTEVA SLEDI KAZNA!

Podeli vest

Francuska je zemljama članicama uputila dokument u kojem traži novi metod u politici prijema zemalja Zapadnog Balkana

Od Evropske komisije se traži da početkom sledeće godine objavi nove principe u politici proširenja koja bi se primenjivala u pregovorima o članstvu. U dokumentu kaže se da su ekonomske i političke promene potrebne za članstvo suviše spore, i da su nedovoljne konkretne koristi za građane u zemljama kandidatima.

Francuski predlog zasniva se na četiri glavna principa: etapno pristupanje EU, stroži uslovi tokom procesa, ali i konkretnije koristi za građane i najzad - reverzibilnost, odnosno mogućnost nazadovanja ili sankcionisanja ako zemlja kandidat nazaduje u ispunjavanju kriterijuma.

SRBIJO, ŠTO DALJE OD EU! ZASTRAŠUJUĆA DEŠAVANJA U EVROPI KOJA SE KRIJU OD JAVNOSTI - Nije čudo što Rusija i Kina stoje sa strane i čekaju krah krajnje glupog Zapada!

Predlog Pariza predviđa otvaranje novih evropskih fondova, sada namenjenih samo zemljama članicama već tokom pristupanja, u zavisnosti od napretka - čime bi građani mogli da osete prednosti i pre samog članstva.

Pregovori ne bi bili organizovani oko poglavlja kao do sada već oko više sektora i oblasti u koje bi zemlje kandidati mogle da budu uključene i pre pristupanja.

(VIDEO) SRBIJI IZ EVROPE STIŽE JOŠ JEDNA UCENA, A NE PONUDA! Našu zemlju žele da dovedu u nemoguću situaciju!

Krajnji cilj je punopravno članstvo, navodi papir.

O francuskim, ali i drugim predlozima za nastavak politike proširenja razgovaraće ministri u utorak 19. novembra.

Očekuje se da će zatražiti od Evropske komisije da na osnovu različitih predloga početkom sledeće godine dostavi izveštaj o tome kako nastaviti politiku proširenja kako bi ministri i evropski lideri o tome mogli da donesu odluke u februaru i martu sledeće godine


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
zdenko

pre 4 godine

Po tim novim uslovima pola njih, koji su sada u EU, nikada nebi ni prislo a kamoli se uclanilo punopravnom clanstvu u EU. Nije jednostavno ali obicnog coveka tek ovo (ako je tacno) dovodi u ozbiljnu sumnju u sve sto se desava u EU.

Vlado

pre 4 godine

Nemojte se nadati boljem. Ovo je zamka za naivne. Korišćenje fondova će biti uslovljeno ispunjavanjem svih njihovih uslova i želja, čak i onih koji nisu predviđeni redovnim postupkom učlanjenja. Tako recimo, ako ne uvedemo sankcij Rusijie, nećemo moći koristiti ni fondove koje sada koristimo, jer će nam uvesti kaznene mere a koje nemaju veze sa poglavljem 31!

Anti eu

pre 4 godine

Napoleon Da nam sjase za grbače!!ko si bre ti da nam postavljaš bilo kakve uslove! Nikad u eu!

Nesa

pre 4 godine

Daleko ti lepa kupa, i tvojoj FR i EU. Putin i samo Putin.

Lala iz Banata

pre 4 godine

Ja imam samo jedan uslov...Za ljubavnike starijih dama, "besplatan" ulaz...!! ( U EU mislim...?! )

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija