• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji/Informer

17.11.2019

14:47

OPASNO! AMERI BESNI - FRANCUZI SE SVETE TRAMPU PREKO SRBIJE! Beograd "ni kriv, ni dužan" uvučen u sukob Makrona i Trampa!

Politika

OPASNO! AMERI BESNI - FRANCUZI SE SVETE TRAMPU PREKO SRBIJE! Beograd "ni kriv, ni dužan" uvučen u sukob Makrona i Trampa!

Podeli vest

Specijalni izaslanik Donalda Trampa, Ričard Grenel nije bio obavešten o sastanku koji francuski predsednik Emanuel Makron organizovao sa Aleksandrom Vučićem i Hašimom Tačijem. Američko-francuski odnosi su poljuljani nakon posete Donalda Trampa Francuskoj, kada je šef Bele kuće rekao je da će bez Amerikanaca, Francuzi govoriti nemački jezik. Vašington smatra da je ponašanje Pariza i ignorisanje SAD kad je reč o KiM neka vrsta osvete za Trampove po(r)uke

Dik Kustin, koji je član kabineta specijalnog izaslanika predsednika SAD za pregovore Srbije i tzv. Kosova, ambasadora Ričarda Grenela, potvrdio je da Francuzi nisu kontaktirali Amerikance povodom Tačijevog poslednjeg sastanka sa Vučićem.

Makron nije kontaktirao Grenela ni povodom planova oko mogućeg sastanaka između predstavnika tzv. Kosova i Srbije u januaru 2020. godine, inicijative koju je najavio Aleksandar Vučić nakon sastanka sa šefom francuske države u Parizu.

- Ambasador nije bio u kontaktu sa predsednikom Francuske u vezi sa bilo kojim sastankom", potvrdio je Kustin.

Podsetimo, sastanak Tačija i Vučića održan je u četvrtak uz posredovanje Emanuela Makrona. 

Nakon sastanka, Tači je rekao da je tzv. Kosovo spremno za sporazum sa Srbijom i međusobno priznanje. Vučić je, međutim, rekao da konačni sporazum treba potpisati uz kompromis, a istovremeno je rekao da se raspravljao sa Tačijem u prisustvu francuskog predsednika.

FRANCUSKA SRBIJI POSTAVILA ČETIRI USLOVA DA BI UŠLA U EU! Makron predstavio plan za Zapadni Balkan! ZA NEISPUNJAVANJE ZAHTEVA SLEDI KAZNA!

Američko-francuski odnosi su poljuljani nakon posete Donalda Trampa Francuskoj. Šef Bele kuće rekao je da će bez Amerikanaca, Francuzi sada govoriti nemački jezik, aludirajući na američku podršku pri oslobađanju francuske države od Hitlera.

Foto: AP/Reuters/Fotoilustracija

Od tada su se pojavile i druge međusobne optužbe između SAD-a i zemalja EU, ponajviše oko sredstava koja su utrošena za funkcionisanje Severnoatlantske alijanse. Tramp je rekao da bi EU, ukoliko želi zaštitu od najvećeg svetskog vojnog saveza, trebalo da usmeri više resursa NATO-u.

SRBIJIO, ČUVAJ SE, OVO TI NEĆE OPROSTITI?! RUSI GRADE TESLIN TORANJ NA RTNJU, hoće da vrate bežični prenos električne energije i OSTVARE SAN SRPSKOG NAUČNIKA!

Sa druge strane, ulogu u postizanju konačnog sporazuma između tzv. Kosova i Srbije, osim Francuza i Amerikanaca imaju i Nemci. 
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lala iz Banata

pre 4 godine

Незгодно...?! "Пичу" се јетрве преко... - Свекрве...!

Izbori 2024

TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)
Live TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)

Sukob u Gazi eksalira i čini se da se širi na druge frontove. Izrael odlučan da odgovori na napad Irana. Da li zaista Netanijahu gura SAD u rat protiv Irana? Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su bivši potpukovnik KOS-a Ljuban Karan i politikolog, prof. dr Vladimir Pavićević. Uživo u program iz Frankfurta uključio se i politikolog Andreja Lović koji je govorio o tome na koji način Nemačka posmatra ovaj rat. U drugom delu emisije gosti su govorili o ratu u Ukrajini. O ovoj temi govorio je i kapetan garde Branislav Živković koji se putem vajber linka uživo uključio u program.

15.04.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!
Košarka

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!

- Bilo je fenomenalno. Trebaće još par dana da mi se slegnu utisci. I dalje sam preplavljena emocijama, sjajno je ovako krunisati sezonu. Presrećna sam i preponosna, ostvarila sam san koji sam imala kao devojčica – priča za Informer srpska košarkašica Nikolina Milić, koja je sa Fenerbahčeom odbranila titulu prvakinja Evrope.

16.04.2024

06:40

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija