• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

18.11.2019

12:41

TRANSPARENTNOST: Sumnjamo da je načelnik Policijske stanice u Trsteniku ucenio porodicu oštećenog da odustane od gonjenja njegovog sina!

Politika

TRANSPARENTNOST: Sumnjamo da je načelnik Policijske stanice u Trsteniku ucenio porodicu oštećenog da odustane od gonjenja njegovog sina!

Podeli vest

Pravni tim Saveta za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije Transparentnost saopštava da je Radomir Mutavdžić, načelnik Policijske stanice u Trsteniku, ometao istragu činjenicom da je roditelje mladića kojeg je njegov sin S.M. udario mehaničkim predmetom u glavu izveo na ručak u restoran kod Trstenika, posle čega oni u prvi mah odustaju od optužbe

Prema njihovom mišljenju u ovom pstupku ima elemenata krivičnog dela Sprečavanje i ometanje dokazivanja, za šta je zaprećena kazna zatvora od šest meseci do pet godina.

Mario Spasić, generalni sekretar Transparentnosti, ovim povodom izjavio je:

- Posle naše javne intervencije da se utvrde okolnosti pod kojim je sin Radomira Mutavdžića, načelnika Policijske stanice u Trsteniku, amnestiran odgovornosti posle udarca svog vršnjaka mehaničkim predmetom u glavu, ministar Nebojša Stefanović izdao je hitan nalog za istragu i juče su kontrolu zakonitosti izvršili pripadnici sektora unutrašnje kontrole policije čiji se rezultati čekaju.

Ono što je opasno jeste to što je načelnik Policijske stanice u Trsteniku Mutavdžić pre dva dana na ručak izveo porodicu oštećenog mladića i samog mladića, gde ih je ili "zamolio" ili ucenio da odustanu od optužbe prema njegovom sinu S.M. koji je za vikend ovog svog vršnjaka udario mehaničkim predmetom u glavu, gde nije utvrđeno da li je bio pod uticajem alkohola ili opijata, gde se nakon intervencije policije do policijske stanice prevezao sopstvenim autom, gde su isključivo saslušavani svedoci koji ništa nisu videli i gde je bilo očiglednog pritiska na oštećenog da ne goni načelnikovog sina.

Pored činjenice da je policija kritične noći očigledno imala naredbu da se slučaj zataška, načelnikovo sastajanje sa porodicom oštećenog i oštećenim po kafanama predstavlja novi atak na pravdu i ima elemenata krivičnog dela Sprečavanje i ometanje dokazivanja, za šta je zaprećena kazna zatvora od šest meseci do pet godina, na čemu ćemo insistirati. Sada je očigledno da su formalne policijske snage zloupotrebljene na lokalnom nivou za šta javnost očekuje oštre mere i sankcije.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Milos

pre 4 godine

Sramota je sta se sve radi u ovakvom malom mestu, zanimam odakle nacelniku novac da se kupi nekoliko vozila marke bmw, da li je to od plate? Takodje ko stoji iza svega i dokle tolerisanje da u alkoholisanom stanju pravi problem u lokalnoj diskoteci, pijan upravlja vozilom u kasnim vecernjim casovima a da nijedan saobracajac ne reaguje na takvo bahato ponsanje.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija