• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

19.11.2019

16:09

MARTINOVIĆ: Marinika čita Brkića, besomučna kampanja lažima!

Politika

MARTINOVIĆ: Marinika čita Brkića, besomučna kampanja lažima!

Podeli vest

Šef poslaničke grupe SNS-a Aleksandar Martinović izjavio je danas da se nastavlja besomučna kampanja koju Dragan Ðilas vodi preko svoje najbliže saradnice Marinike Tepić protiv predsednika Aleksandra Vučića, u kojoj se svakoga dana iznose nove laži, kao što je i današnja izjava Tepićeve u kojoj je, prema njegovim rečima, Vučić proglašen odgovornim za smrt našeg ambasadora u Libiji

 

Martinović je novinarima u Skupštini kazao da se kampanja ujedno vodi i protiv ministarstava odbrane, unutrašnjih poslova, zatim Vojske Srbije, srpske namenske industrije.

- Besomučna kampanja se vodi iz dana u dan, svakoga dana se iznose nove laži, a danas smo mogli da čujemo i da je Aleksandar Vučić kriv za smrt našeg ambasadora u Libiji - kazao je Martinović i dodao da je za to predsednika optužila “Marinika Tepić Preletačević, žena koja je uspela da promeni sedam političkih stranaka za nekoliko godina”.

Martinović je istakao da Tepićeva prepričava tekstove I danas smo mogli da čujemo niz potpuno neistinitih , a radi se o prepričavanju tekstova Milovana Brkića i to iz 2014, 2015. i 2016. godine.

- Tepićeva u stvari čita tekstove Milovana Brkića koji su objavljeni pre nekoliko godina i sada im je glavni argument da je Vučić kriv za smrt ambasadora u Libiji, sada se više ne priča o Krušiku - rekao je Martinović i naveo da je predsednik sada kriv za smrt ambasadora kao što je opoziciji bio kriv i za poplave, pad helikoptera...

Kako je naveo, njemu kao ozbiljnom političaru, deguntantno je da komentariše te tekstove.

Istakao je da Tepić, koja prema Ðilasovim rečima, ukoliko on dođe na vlast, treba da bude novi premijer, to radi da se ne bi govorilo o temama koje su bitne za građane Srbije, kao i da se ne bi govorilo o svim nedelima i zlocinima onih koji su okupljeni u Savezu za Srbiju, a koje predvodi Dragan Ðilas.

Naveo je da njima predstavlja problem da govore o uspesima politike koju predvodi Aleksandar Vučić, odnosno o novim fabrikama, novim radnim mestima, da je spuštena stopa nezaposlenosti, da je Srbija postala pouzdan partner u svetu.

Navodeći da je Vojska Srbije jedna od retkih u Evropi koja može u istoj godini da održi vežbe sa SAD, Kinom i Rusijom, Martinović je upitao da li bi ijedna ozbiljna zemlja u svetu pristala na vojne vežbe sa Srbijom da smo zaista država koja prodaje oružje Al Kaidi, za šta SzS optužuje sadašnju vlast.

- Ta kampanja se dalje vodi da građani Srbije, pre svega građani Vojvodine, ne bi znali da je Marinika Tepić samo u 2015. godini, za izmišljeni sport takozvane "banatske šore" dala skoro pet miliona dinara, da je po pisanju medija iz vremena DS-a učestvovala u izazivanju saobraćajne nesreće u kojoj je jedna osoba poginula i onda je ta afera zataškana, jer je Tepić bila pokrajinski sekretar za omladinu i sport - naveo je Martinović.

Dodao je da se kampanja vodi i da bi se sakrilo da je Marinika Tepić milione dinara iz budžeta Vojvodine prebacila nepostojećem fitnes centru u Pančevu, kao i da bi se skrenula pažnja sa cinjenice da je Marko Bastać svom venčanu kumu stavljao kesu na glavu i tukao ga jer mu nije doneo jednu kovertu sa novcem koju su mu poslali oni koji bepravno grade po opštini Stari grad, kao i da bi se od javnosti sakrilo da je Boško Obradović preko noći postao najveći evropejac i najveći prijatelj Amerike u Srbiji.

- Kampanja se vodi da bi se sakrila istina da su Boris Tadić, Vuk Jeremić, Dragan Ðilas, za vreme njihove vladavine uništili preko 33.000 komada oružja i oruđa Vojske Srbije - kazao je Martinović i dodao da su nas tada ubeđivali da nama nije potrebno oružje, kao ni obavezno služenje vojnog roka.

Istakao je da su to sve radili kako bi uništili sve čega su se dohvatili - vojsku, prosvetu, zdravstvo i dodao da okupljeni u SzS nemaju ništa ozbiljno da kažu, kao i da nikada nisu izneli nijedan predlog da se reši neki politički, ekonomski ili socijalni problem u državi.

- Ovih dana samo ste mogli da čujete ''da bogda umro, treba mu ispaliti pet metaka u leđa, pa posle da se napijemo'', a danas Tepić kaže da je Vučić odgovoran za smrt ambasadora u Libiji i da je izvozio oružje Al Kaidi. Prosto ne mogu da verujem da neko ko je narodni poslanik izađe pred novinare i kaže to bez ikakvog stida i sramote - kazao je šef poslanika SNS.

Martinović je podsetio da će sutra poceti rasprava o budžetu za sleduću godinu i naveo da je ovaj budžet razvojni i dokaz da se uspelo u teškim reformama koje su započete pre svega zahvaljujući hrabrosti Aleksandra Vučića.

Dodao je i da je predsednik Vučić pokazao danas dolaskom na posao kada mu je ugroženo zdravlje da su mu najvažniji interesi građana Srbije i čestitao mu na tome.

- Oni neka nastave dalje sa svojom besomučnom kampanjom i dobro je ovo što rade kako bi građani mogli da vide razliku. Dok mi gradimo puteve, oni se bave pitanjem da Vučiću treba ispaliti pet hitaca u leđa i to govori da nemaju nikakvu politiku - ukazao je Martinović.

Upitan za Nacrt zakona o referendumu i narodnu inicijativu kojim se predviđa da za uspeh referenduma u Srbiji više neće biti potrebna izlaznost veća od 50 odsto upisanih birača, već će se usvajati odluka većine izašlih glasača i da li će se time možda “progurati izglasavanje nezavisnosti Kosova”, Martinović je kazao da će se poslanici pozabaviti svim predlozima Vlade Srbije i dodao da nema govora, ni pomisli da će se izmenom bilo kojeg zakona učiniti korak napred ka priznavanju nezavisnosti Kosova.

- Vučić je kao predsednik Republike rekao i ja to samo mogu da ponovim - dok je on predsednik Kosovo i Metohija neće biti priznati kao nezavisna država is vi zakoni koji se nalaze ili koji će doći u procedure Skupštine sa eventualnim priznanjem KiM, dok je Vučić predsednik - nikakve veze nemaju - kazao je Martinović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lane

pre 4 godine

Opozicija je kod naroda završila . Svakim danom ih je sve manje i manje !

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija