• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N. I.

20.11.2019

14:53

POSLANICI DS I DSS PRAVE NOVU PARTIJU? Na pomolu još jedan raskol u opoziciji!

Politika

POSLANICI DS I DSS PRAVE NOVU PARTIJU? Na pomolu još jedan raskol u opoziciji!

Podeli vest

Poslanice DS Gordana Čomić, Nataša Vučković i Vesna Marjanović, po svemu sudeći, planiraju da napuste partijskog lidera Zorana Lutovca, da raskinu koaliciju sa tajkunom Draganom Đilasom, formiraju svoju partiju i izađu na predstojeće parlamentarne izbore

One su juče zajedno sa poslanicima SDS Markom Đurišićem i Nenadom Konstantinovićem, kao i funkcionerom Nove strane Arisom Movsesijanom i zamenikom lidera PSG Petrom Miletićem podržale Deklaraciju 'Za evropsku Srbiju', koja kritikuje vlast, ali i Đilasov Savez za Srbiju. Ovaj dokument podržali su i izvršni direktor Fondacije za otvoreno društvo Milan Antonijević i izvršni direktor CESID Bojan Klačar.

Foto: Tanjug

Nametanje Briselu

Političari okupljeni oko deklaracije 'Za evropsku Srbiju' žele da se nametnu Briselu kao jedini pravi zagovornici evrointegracija
Branko Radun, analitičar

Kako prenosi Tanjug, pozivajući se na svoje izvore, ovim je možda najavljeno formiranje nove partije.

- Ključna razlika između Đilasovog SZS i nas jeste odnos prema KiM. Smatramo da je rešenje kosovskog pitanja apsolutno najvažnije pitanje, kako bi Srbija, kad ga reši, nastavila evropske integracije. Stav SZS je da neće da rešavaju Kosovo da Srbija ne bi nastavljala put ka EU - kaže sagovornik Tanjuga, koji nije želeo da potvrdi, ali ni da demantuje da li će napraviti stranku ili udruženje i kandidovati se na narednim izborima.

Analitičar Branko Radun, komentarišući ove navode, ocenjuje da ovi političari žele da se nametnu Briselu.

Foto: Beta

- EU je zabrinuta što je javnost u Srbiji sve skeptičnija prema njoj, iako je za to sama kriva. Ovih nekoliko političara vidi priliku da poentira u Briselu. Među demokratama od ulaska te stranke u SZS postoji struja koja se protivi bojkotu izbora. Boje se da će se stranka ugasiti i da će je Đilas potpuno preuzeti. Možda je ovo pokušaj da se to izbegne - zaključuje Radun.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija