• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: mediji/Informer

20.11.2019

10:30

I NEMCI NA NOGAMA, RAMA JE VUČIĆEV SAVEZNIK! Strah Zapada da bi premijer Albanije mogao da POVUČE PRIZNANJE LAŽNE DRŽAVE sve veći!

Politika

I NEMCI NA NOGAMA, RAMA JE VUČIĆEV SAVEZNIK! Strah Zapada da bi premijer Albanije mogao da POVUČE PRIZNANJE LAŽNE DRŽAVE sve veći!

Podeli vest

Nemački stručnjak za Balkan Bodo Veber poručuje da Rama nije u mogućnosti da igra ulogu branioca kosovskih interesa, jer je poslednje dve godine podržao razmenu teritorija i korekciju granice

Veber, koji slovi kao nezvanični portparol Angele Merkel i politike zvaničnog Berlina navodi da je ideja o stvaranju balkanskog "mini Šengena" stavila Edija Ramu i Albaniju u zajednički savez sa Aleksandrom Vučićem i Zoranom Zaevom, dok su u verbalnom sukobu s Kosovom i političkim liderima u Prištini, piše Gazeta Ekspres.

Podsetimo, Rama je digao na noge Prištinu, ali i Zapad  jer je navodno zbog "jačanja albansko-srpskog bratstva", spreman da se odrekne i priznanja nezavisnosti Kosova, kao što su to učinile i neke druge države posle lobiranja Beograda.

Nemac objašnjava i da je Rama "nažalost lobirao za razmenu teritorija u pregovorima Srbije i Kosova u poslednje dve godine i na taj način naštetio svom imidžu iskrenog i odbrambenog posrednika kosovskih interesa".

Veber je u intervjuu za taj dnevnik istakao da je Rama za izostanak Kosova sa drugog sastanka o inicijativi "mini Šengen" koji je održan u Ohridu, optužio Kosovo da se izolovalo.

BESTIDNE ŠIPTARKE POLUGOLE ZAVIJAJU PO SRPSKIM CRKVAMA NA KOSOVU! Skandalozni spotovi iz naših svetinja NARUČENI DA PONIZE SRBE!

U vezi tih dešavanja, Veber je kaže da u potpunosti razume Ramine poteze i dodao da je albanskom premijeru sada potrebno malo političkih poena nakon što je blokirano otvaranje pregovora o pristupanju.

- Potpuno razumem potrebu premijera Rame za političkim uspehom, s obzirom na štetnu blokadu Francuske za otvaranje pregovora o Albaniji - rekao je Veber.

Foto: AP/Reuters/Fotoilustracija

Upitan da li se Kosovo treba da se usprotivi inicijativi koju podržava američki Stejt department, Veber je podsetio na zvanični otpor Prištine na pritisak Trampove administracije zbog razmene teritorija i rekao da ne veruje da će stav Stejt departmenta imati značajan uticaj ako Kosovo odluči da se ne uključuje u takvu inicijativu.

ŠIPTARI U VELIKOM PROBLEMU! ISPLIVALE MRAČNE TAJNE LOBIRANJA! Bivši ministar od Pacolija dobio dva miliona dolara za priznanje Kosova?

- Bilo je više nego dobro, od vitalnog značaja za Kosovo što se odupiralo pritisku Trampove administracije zbog ideje o razmeni teritorije. U ovom konkretnom pitanju, ne mislim da će mišljenje Stejt departmenta imati važnu ulogu ili značajan uticaj ako Kosovo odluči da se ne pridruži ovoj inicijativi - istakao je Veber.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Marija

pre 4 godine

Ali zato Šiptari imaju braću Nemce da ih ljuškaju i da im menjaju pelene.

milan

pre 4 godine

nemci su uvek bili protiv srba jer nemogu da im oproste poraze u prvom i drugom svetskom ratu zato su zajedno sa zabarima i rasturili jugoslaviju

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija