• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/RTS

20.11.2019

21:42

RUSKI OBAVEŠTAJAC JE VAN SRBIJE! Bezbednosne službe znaju identitet druge osobe sa snimka, kao i ŠTA JE BIO PREDMET TRGOVINE!

Politika

RUSKI OBAVEŠTAJAC JE VAN SRBIJE! Bezbednosne službe znaju identitet druge osobe sa snimka, kao i ŠTA JE BIO PREDMET TRGOVINE!

Podeli vest

Ruski obaveštajac Georgij Kleban sa snimka je sada van Srbije, rekao je večeras Relja Željski, načelnik Uprave za analitiku BIA

Željski je potvrdio za RTS i da domaće bezbednosne službe znaju identitet osobe nazvane "visokim zvaničnikom sa oficirskim činom", kao i šta je bio predmet trgovine, ali nije želeo da o tome govori, jer se time zadire u "osetljivu teritoriju operativnog prikupljanja i analiziranja podataka".

BIA je ranije danas potvrdila da je snimak autentičan. Željski je rekao da su scene koje se vide na snimku “česte u obaveštajnim krugovima” i da domaće obaveštajne službe sklapaju mozaik sa svim detaljima u vezi sa njim.

- Ovo je veoma realna situacija i začudili biste se koliko često se ona dešava na ulicama Beograda i drugih gradova sveta - rekao je Željski, dodavši da scene grljenja agenta sa snimka "nisu neočekivane niti spektakularne".

PREDSEDNIK SRBIJE preduzeo prve korake u odbrani otadžbine! ZAKAZANA SEDNICA SAVETA ZA NACIONALNU BEZBEDNOST!

Načelnik Uprave za analitiku BIA naveo je i da bezbednosne službe sagledavaju sve aspekte ovog slučaja, da je vrh države o svemu obavešten i da će javnosti sve biti mnogo jasnije sutra nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost.

- Dosta znamo o ovom slučaju, i ne samo o njemu - naveo je Željski.

- Ruski obaveštajac se ponaša prirodno na ovom snimku, a trenutno je van teritorije Srbije. Ovakvi odnosi mogu da izgledaju ovako, a obaveštajci mogu da budu veoma maštoviti. Ovo je jedan u nizu načina na koji rade pripadnici obaveštajnih struktura i njihovih agenturnih pozicija, da ih tako nazovemo - istakao je.

INFORMER SAZNAJE! ZAPADNE SLUŽBE POKRENULE AFERU "RUSKI ŠPIJUN" DA BI NATERALE SRBIJU DA PROMENI POLITIKU PREMA NATO?!

Željski ističe i da ne treba steći utisak da na području Srbije deluje samo ruska obaveštajna služba, jer je on pogrešan, niti da je to “usamljen slučaj”.

- Naprotiv, na teritoriji Srbije, iako to zvuči kao teorija zavere, trenutno deluje veliki broj obaveštajno-bezbednosnih sistema, kako najmoćnijih zemalja sveta, poput SAD, Ruske Federacije, Velike Britanije i Kine, tako i zemalja iz okruženja poput Hrvatske i Albanije, ali se tu ne završava taj spisak. Mi smo zemlja koja se nalazi u veoma specifičnom trenutku, u veoma teškim okolnostima, a naše državno rukovodstvo, na čelu sa predsednikom Vučićem pod velikim je pritiskom da odustane od određenih strateških pravaca i kursa koje je zauzelo - kaže Željski.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Samosvesna građanka

pre 4 godine

Zar nije iz ,,jedne zapadne države''? :)

usaf

pre 4 godine

Ne znam zasto se dize tolika prasina?Pa,svi Srbi su "mali Rusi"!!

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija