• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B. BABIĆ M. DAKIĆ

23.11.2019

10:45

TAJKUN I LIDER SAVEZA ZA SRBIJU OPET UHVAĆEN U STRAŠNOJ LAŽI! Đilas ispao majmun: Optužio Srbiju da ubija Ruse u Ukrajini, a kad je dokazano da laže, on ćuti ko pi*ka!

Politika

TAJKUN I LIDER SAVEZA ZA SRBIJU OPET UHVAĆEN U STRAŠNOJ LAŽI! Đilas ispao majmun: Optužio Srbiju da ubija Ruse u Ukrajini, a kad je dokazano da laže, on ćuti ko pi*ka!

Podeli vest

Dragan Đilas optužio Srbiju da Ukrajini prodaje mine koje se koriste u ratu protiv Rusa! Vučić objavio dokaze da ove mine nije prodala država, a Đilas nastavio besramno da laže

Lider SZS tajkun Dragan Đilas još jednom je pokazao da ne preza ni od najstrašnijih laži u očajničkom pokušaju da na silu otme vlast u Srbiji!

Đilas je tako, bez ikakvog dokaza, optužio našu državu da prodaje oružje ukrajinskoj vojsci, koje ova navodno koristi protiv Rusa u ratu u Donbasu. Đilas je, dakle, direktno optužio državu Srbiju da sa ukrajinskim nacistima ubija Ruse u Ukrajini, a kada su se njegove optužbe pokazale kao čista laž, on nije ni pomislio da se izvini već je nastavio da laže i napada državu.

Besramne izmišljotine

Kad mnogo lažete...
Đilas uvek polazi od sebe, zna kakav je lopov i misli da su svi takvi. Ali da vidite kako se sudbina igra kada mnogo lažete...
 

Foto: Tanjug

Aleksandar Vučić, predsednik Srbije

Predsednik Aleksandar Vučić pokazao je novinarima dokumentaciju koja dokazuje da Srbija nije prodavala mine Ukrajincima, kako je tvrdio Đilas. Ali to Đilasa nije sprečilo da laže naveliko.

"Prodaja srpskog oružja Ukrajincima išla je preko Emirata i Vučićevog velikog prijatelja šeika Muhameda bin Zajeda. Imajući to u vidu, ali i sve što se dešava sedam godina, šta mislite ko su zaista većinski vlasnici 'Beograda na vodi', PKB-a, Karađorđeva...", napisao je tajkun Đilas koji je onda optužio i ministra policije Nebojšu Stefanovića kao saučesnika u ubistvima Rusa!?!

"Nebojša je juče i danas u Moskvi. Možda je bolje da pita Putina šta misli o tome što je tatina firma prodavala oružje Ukrajincima, koje su oni koristili u ratu protiv Rusa", napisao je Đilas.

Međutim, još u četvrtak uveče, odmah posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost, predsednik Aleksandar Vučić je pokazao dokumentaciju koja nedvosmisleno dokazuje da nijedna jedina naša mina nije otišla za Ukrajinu preko UAE, kao i da ih nismo prodavali direktno Kijevu.

(FOTO/VIDEO) VUČIĆ POSLE SEDNICE SAVETA ZA NACIONALNU BEZBEDNOST: Napadi na našu namensku industriju su ORKESTRIRANI, hoće da je unište oni KOJI SRBIJI NE ŽELE NIŠTA DOBRO!

Istinu ne mogu sa sakriju

Jasno je da je isporuku mina koje su završile u Ukrajini radila firma za koju radi mama njihovog 'uzbunjivača'. I šta god radili, tu istinu ne mogu da sakriju
Milenko Jovanov, potpedsenik SNS

- Mi smo istražili kompletnu našu trgovinu sa Ukrajinom, istražili sve što imamo, sve što smo ikad radili sa Ukrajinom, koja je inače dozvoljeni 'krajnji korisnik'. Čak i da im jesmo prodali, nikakvih problema ne bismo imali, sve bi bilo u skladu sa zakonom, ali nismo. Đilas uvek polazi od sebe, zna kakav je lopov i misli da su svi takvi. Ali da vidite kako se sudbina igra kada mnogo lažete, šta se dogodi... - istakao je Vučić i precizirao:

- Baš te mine, koje su na slici uz ovaj tekst bugarskog portala na koji se Đilas poziva, deo su serije od 15.000 mina koje su prodate preduzeću 'Tehnoremont' u vlasništvu Petra Crnogorca, inače vlasnika firme 'CPR Impeks'. To je firma u kojoj je do juče radila mama onog lažnog 'uzbunjivača' Aleksandra Obradovića iz Valjeva. Ta firma je, dakle, kupila 15.000 tih mina i prodala ih poljskoj kompaniji 'Natan', a ne ukrajinskoj, i to preko Kipra. Nigde i ni na koji način ni Ukrajina niti bilo ko nije pomenut, a kako je to onda tamo završilo, mi možemo samo da pretpostavljamo... Kao što vidite, svet je mali, svaka laž se otkrije i ne možete da sakrijete tragove svoje prljave kampanje i mržnje protiv Srbije.

15 HILJADA MINA

IZVEZLA JE FIRMA U KOJOJ JE RADILA MAJKA 'UZBUNJIVAČA' IZ VALJEVA

 

Ni ovi konkretni podaci nisu, međutim, bili dovoljni Đilasu i njegovim saradnicima da odustanu od svoje kampanje laži, pa su i juče insistirali na izmišljenim tvrdnjama da je Srbija prodavala Ukrajini 'oružje za ubijanje Rusa'!?! Đilasovski 'Danas' juče je preko čitave strane pokušao da proturi laž o tome da smo posredstvom UAE u Ukrajinu izvozili minobacačke mine M-73! Ni njih, dakle, nimalo ne zanima istina.

Ne dati im to da rade

I dok Đilas juče nije odgovarao na pozive i poruke novinara Informera, Stevica Deđanski, direktor Centra za razvoj međunarodne saradnje, kaže da opozicija treba da odgovara za svoje laži.

- Opozicija nema granica u izmišljanju afera. Oni i po cenu toga da unište međunarodni rejting i reputaciju Srbije, pokušavaju i sa izmišljenim aferama izazovu političku nestabilnost. Država bi te koji šire te dezinformacije trebalo da pozove na informativni razgovor i da traži dokaz za to što govore. U slučaju da ne poseduju dokaze, morali bi da snose zakonske posledice za produkovanje lažnih afera i uznemiravanje javnosti. I to treba što pre uraditi i ne dozvoliti im da to nastave da rade - kaže Deđanski.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Marcco

pre 4 godine

Ovo može da radi samo neko ko je debelo plaćen od strane nekih iz inostranstva!

serbone is koming back

pre 4 godine

odlichan vokabular.djilasa jednostavno drugim rechima nemozete opisati.da ste rekli vagina nebi to bilo to pichka je adekvatan termin..samo tako nastavite

lala

pre 4 godine

Majmun ne može da ispadne ništa drugo nego ono što već jeste.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Hitno se oglasio MUP povodom incidenta u Novom Pazaru
Hronika

Hitno se oglasio MUP povodom incidenta u Novom Pazaru

Policijska uprava u Novom Pazaru, zarad istinitog informisanja javnosti, ističe da su netačne informacije u tekstu „Pucnjava u Ulici Save Kovačevića uznemirila građane - Policija na terenu“, koje je noćas objavio portal „Sandžak danas“, kao i da video koji su postavili uz ovu vest nema apsolutno nikakve veze sa navodnom pucnjavom.

25.04.2024

11:57

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija