• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

23.11.2019

15:04

ŠIPTARI PUCAJU PO ŠAVOVIMA! Leti perje u Prištini, Kurti raskrinkao Haradinaja, SPISAK MUVAČINA JE PODUGAČAK!

Politika

ŠIPTARI PUCAJU PO ŠAVOVIMA! Leti perje u Prištini, Kurti raskrinkao Haradinaja, SPISAK MUVAČINA JE PODUGAČAK!

Podeli vest

Lider Samoopredeljenja Aljbin Kurti, za koga se očekuje da bude kosovski premijer posle potencijalnog koalicionog dogovora sa DSK, optužio je danas odlazeću vladu Ramuša Haradinaja da koristi institucionalni vakuum za zloupotrebe

Trenutna vlada, navodi Kurti, koristi institucionalni vakuum za donošenje odluka koje štete kosovskom budžetu, zapošljavaju svoje pristalice, članove stranke, porodica i postavljaju na kljucne pozicije nekompetentne ljude, za smatra da su potencijalni blokatori, piše Lajmi.

“Zloupotreba se manifestovala na skoro sve moguće načine, a uglavnom imaju tri zajednicke stvari: udobnost partijskih militanata i članova porodica na odgovornim pozicijama, ometanje rada nove vlade postavljanjem na važne pozicije nesposobnih pojedinaca i pričinjavanje štete budžetu”, rekao je Kurti.

EVROPSKA UNIJA UDARILA PACKU KURTIJU I MUSTAFIJU: Ne provocirati izjavama o reciprocitetu!

On poručuje da će sve takve odluke poništiti i donosioce odluka smatrati odgovornim.

Prema njegovom mišljenju, odluka o premeštaju osoblja pojedinih ministarstava u privatne prostore sa ogromnim iznosom mesečne kirije, ilegalna imenovanja u diplomatskim službama, pokušaji da se nastavi proces sa korumpiranim i sumnjivim postupkom imenovanja notara, imenovanja u ministarstvima, javnim preduzećima i vladinim agencijama, neke su od štetnih i nezakonitih odluka odlazeće vlade, prenosi Kosovo Onlajn.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija