• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

24.11.2019

22:43

HIT TVIT NA TV PINK! Lazanski OTKRIO NEPOZNAT DETALJ u vezi sa Putinom: Vučić je jedini predsednik kojeg je ruski lider PRIMIO U SVOJOJ KUĆI! A kad je poklon u pitanju...

Politika

HIT TVIT NA TV PINK! Lazanski OTKRIO NEPOZNAT DETALJ u vezi sa Putinom: Vučić je jedini predsednik kojeg je ruski lider PRIMIO U SVOJOJ KUĆI! A kad je poklon u pitanju...

Podeli vest

Verica Bradić sa svojim gostima i pratiocima na društvenim mrežama i večeras bira najvažniju objavu nedelje na Tviteru, Fejsbuku i Jutjubu

U studiju TV Pink su Sandra Božić iz Srpske napredne stranke, Miroslav Lazanski, ambasador Srbije u Rusiji i Vojislav Šešelj, lider Srpske radikalne stranke, dok su ostali na društvenim mrežama. 

Podsećajući se, na početku emisije na nedavnu posetu predsednika Severne Makedonije Steve Pendarovskog, Vojislav Šešelj je rekao da je "mini šengen" uvredljiv i dodao da kad već imamo CEFTA sporazum, ovaj novi sporazum nema, kako kaže, nekog smisla.

- Ništa to neće značiti, iseljavanje će se nastaviti u Evropske zemlje, jer njima ova radna snaga najviše odgovara - rekao je Šešelj.

Foto: pink.rs

Božić je odmah na startu naglasila da Balkan više ne sme da bude bure baruta. Lazanski je podržao ideju o mini šengenu, uz napomenu da nije važno kako se on zove.

- Važno je pokazati Briselu da imamo alternativu. Jeste da sam skeptičan da će neko iz Srbije da ide u Albaniju da traži posao, ali ovo je važan ekonomski aspekt da poručimo Briselu: Vi nas još ne želite u svojim redovima, snaći ćemo se sami - konstatovao je Lazanski.

Predlog broj 1 - Ruski špijun

 

 

- Jedini predsednik koga je Putin primio u svojoj kući, a to znam iz ruskih izvora je predsednik Vučić. Predsednik Srbije mu je poklonio ikonu koja nije išla na kontradiverzione provere kao što je to pravilo što pokazuje koliko ruski predsednik veruje srpskom. Posebno treba imati u vidu da se predsednik Vučić čak tri puta više sastao sa Putinom od svih prethodnih predsednika Srbije zajedno - objasnio je Lazanski uz komentar da su špijunske afere u današnje vreme normalne, ali da ovaj slučaj treba podrobno ispitati.

Predsednik Srpske radikalne stranke naglasio je da je ovo dosta naivna stvar.

- Ako je zaista pronađena naša mina u Donjecku, sasvim je normalno da Rusi to ispituju. Ali pošto je to prodato Poljacima... - počeo je Šešelj, ali ga je voditeljka prekinula.

Potom je napomenuo da je Rusija Srbiji jedini iskren prijatelj.

Božić je rekla da je Srbija odgovorila na pravi način na ovu aferu.

- Pokazali smo da imamo službe koje mogu da reaguju i odbrane sve postulate na kojima se zasniva jedna država - rekla je predstavnica SNS.

Predlog broj 2 - Šverc oružja

 

 

 

 

- Mi smo upozorili ruske službe da je moguć reeksport oružja. Jedna privatna firma je kupila sporne mine i izvezla ih na Kipar koji je kasnije preko Poljske to prodao Ukrajini. Nije fer potez opozicije da na taj način napadaju vlast i našu namensku industriju posebno imajući u vidu da je ovo kontraproduktivno po interese Srbije. Ja sam u ovom poslu 40 godina. Ja stvarno ne shvatam da se pojedinci iz opozicije hvataju za nešto da komentarišu, a nemaju pojma o tome - rekao je ambasador Srbije u Rusiji.

Šešelj je, uz opasku da ima nešto da doda na reči "ekselencije" konstatovao da je pod pritiskom Amerikanaca DOS-ov režim otpisao Iračanima dve milijarde dugova.

- To je strašna stvar. To se dakle radilo u ono vreme, a sada ti isti komentarišu - rekao je Šešelj.

Foto: pink.rs

Lazanski nije ostao dužan predsedniku Srpske radikalne stranke oslovljavajući ga "vojvodom".

Božić je rekla da je ovo direktan napad Đilasa i njegove glasnogovornice Marinike Tepić na vlast, uprkos tome što su dobili sve podatke i dokumenta.

- Nekome ne odgovara jaka namenska industrija. Neko bi želeo da Krušik bude u stanju u kakvom je bio 2012. godine. Da je dobro, nije sjajno, ali je daleko bolje nego ranije. Krušik je danas jedna stabilna firma - rekla je Božić.

 

Predlog broj 3 - Insajderka

 

 

 

 

- Ovo je samo potvrda onoga što smo mi govorili u prethodnom periodu - Da je Dragan Đilas onaj koji stoji iza pokreta 1 od 5 miliona, od motornih testera i svega čemu smo bili izloženi. To je sada otkrila i Jelena Anasonović. Ona politička kukavica koja se svih ovih subota krila iza leđa jedne devojke i svih onih ljudi koji su dolazili na proteste. Kukavica koja pali knjige, takav nacionalistički gest... - rekla je Božić.

Šešelj je napomenuo da kod studenata mogu biti različiti motivi.

- Uvek se kod studenata pokazivalo razočaranje. Sećate se takozvanih "otporaša" za koje smo posle saznali da su dobijali pare iz Amerike. Jelena Anasonović je imala svoje motive. Da li su je potkupili ili na ko zna koje načine pridobili, nebitno, ali odjednom se našla kao som na asfaltu. Ne bih ja nju uopšte pravdao. Ona se nadala da će biti vođa tog pokreta, a kada su joj propale ambicije, okrenula se protiv njih - objasnio je predsednik Srpske radikalne stranke.

Lazanski je rekao da su ženske ispovesti uvek tužne, ali podvukao je da je on izvan tih događanja.

 

Predlog broj 4 - Slučaj doktorat

 

 

 

 

- Ja se celog svog životnog veka oštro borim protiv plagijatora. Kada je ovaj slučaj u pitanju, čekam da se ovo delo objavi, pa ću da proverim. Ako jeste plagijat, treba da snosi posledice. Može da se desi da je prepričavao nečije misli, a to je kompilacija, a ne plagijat. To nije strašno, ali opet je akademski kažnjivo. Treba utvrditi za sve diplome da li su plagijati ili ne - naglasio je Šešelj.

Foto: pink.rs

Božić je rekla da je ova odluka isključivo politička.

- Siniša Mali je bio jedan od najboljih gradonačelnika Beograda, jedan je od najboljih ministara finansija, nije mi jasno zašto ne pišemo o najboljem budžetu Srbije u novijoj istoriji, a ne o ovoj temi. Imate dokaz Sergeja Trifunovića koji je u gostovanju priznao da je zvao rektorku Univerziteta, njemu je dozvoljeno da to prizna javno u emisiji da vrši pritisak, zamislite šta bi se dogodilo da to uradi neko od vlasti?! - zapitala se Božić.

Lazanski je rekao da nema mnogo da doda na ono što je "doktor vojvoda" Šešelj rekao.

- Ja imam jednog prijatelja kome su otkrili da mu je doktorat plagijat. Kada sam ga pitao kako je to doživeo, on je rekao: Ništa tragično, napisaću novi! - objasnio je Lazanski.

 

Predlog broj 5 - Bitka na Neretvi

 

 

- Operaciju oko Neretve nije vršio Tito. On se jako malo tu pitao. Ako čitate knjigu "Aprilski slom", tu se navodi istina - rekao je Lazanski.

Šešelj je naglasio da su Nemci i Partizani u jednoj fazi bili saveznici protiv Četnika.

Usledila je polemika između "ekselencije" i "vojvode", a voditeljka Verica Bradić prekinula je raspravu o ovom predlogu ne uspevajući da dođe do reči i prešla na uključenja slušalaca.

 

 

 

 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Darko

pre 4 godine

Lazni bot....O cemu ti mlatis.Smetaju ti istine.Sram te bilo

Amrr

pre 4 godine

40 godina podrzavas iste, zato si i dobio da budes ambasador u rusiji, sta to pricas isti si ko Oni.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...
Partizan

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...

Navijači Partizana, naviknuti od košarkaša iz crno-bele porodice da pola veka unazad raznoraznim trofejima pune riznicu, teško su podneli sušan period od odlaska Duška Vujoševića do povratka Željka Obradovića i „dana pobede“. Posebno pamte generaciju koju je pre šest-sedam godina vodio Aleksandar Džikić i koja se poput Spartanaca u Termopilima srčano i do poslednje kapi znoja suprotstavljala daleko moćnijem protivniku.

24.04.2024

08:00

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija