• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

25.11.2019

11:22

SNS: Deo opozicije 329 dana ne dolazi u parlament

Politika

SNS: Deo opozicije 329 dana ne dolazi u parlament

Podeli vest

Deo poslanika opozicije već 329. dan ne dolazi na sednice parlamenta, ali uredno prima platu, poručili su poslanici SNS u Skupštini Srbije, koja je danas nastavila raspravu o predlogu budžeta za 2020. godinu razmatranjem 115 podnetih amandmana

 

Poslanik SNS Aleksandar Marković je istakao da je tačno 329. dan kako poslanici dela opozicije ne dolaze na posao ali, kako kaže, primaju platu i pozvao ih da u skupštinskoj sali pokušaju da iznesu neki predlog ili program.

- Ni danas nisu našli za shodno da dođu i ponude argumetaciju, ako je imaju. Tako pokazuju odnos prema skupštini i predlogu budžeta, ali i prema građanima Srbije. Neki od njih su podneli amandmane, i a neki najavili konferencije u holu skupštine - rekao je Marković.

On je istakao da očekuju od tog dela opozicije da uđe u salu i prisustvuje sednici parlamenta i suprotstavi se argumentima, iznoseći neki predlog ili program, ako ga ima.

- Imamo posla sa osvedočenim lažovima fantastične vrste. Najnovija laž Boška Obradovića i Marinike Tepić je što su pokušali u svom konstruisanju afera da nas posvađaju sa Rusijom i pokazali osminu dokumenta koji je trebalo da dokaže navodnu prodaju oružja Ukrajincima, ali je predsednik Vučić obelodanio koliko lažu. Sakrili su pritom dve stranice u kojima se jasno vidi da je krajnji kupac Poljska i da to nema veze sa Ukrajinom i sa, kako kažu, ubijanjem ruske dece - naglasio je Marković.

Istakao je da deo opozicije svakodnevno izmišlja optužbe na račun predsednika Srbije Aleksandra Vučića, članova vlade i SNS.

- Pre dva dana je izašao zanimljiiv tekst u Blicu, za koji se ne može reći da su režimske, izašao je intervju Jelene Anasonović, organizatorke protesta ''Jedan od pet miliona'', u kome ona potvrđuje da ti protesti nisu građanski i da su vrlo politički i kreirani od strane Saveza za Srbiju i Dragana Ðilasa - napomenuo je Marković.

Poslanik Srbislav Filipović iz SNS je, takođe, istakao da poslanici dela opozicije primaju lepu platu, ali ne dolaze na posao u parlament.

- Radite protiv interesa svoje zemlje, pokušavate da je posvađate sa regionom, celim svetom, da izazovete neku aferu gde ćete kao političko - tajkunsko - kriminalna politička opcija da izvucete korist, ali građanima samo da nanesete štetu. Ni reč o budžetu i finansijama i programu koji biste ponudili građanima - poručio je Filipović.

Poslanik SRS Nemanja Šarović je ponovo pitao zašto u predlogu budžeta za 2020. nisu predviđena sredstva potrebna da bi se nadoknadilo penzionerima ono što im je, kako kaže, vlast otela nezakonitim umanjenjem penzija.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Daca

pre 4 godine

Navikla opozicija da nista ne radi,ali da puni svoje dzepove.Sve sami neradnici i tracare.

Sava

pre 4 godine

Po tome sto ne dolaze na sednice parlamenta se vidi koliko im je stalo do Srbije.

Dragan

pre 4 godine

Skupština im je radno mesto. Nisu prisustvovali, ne bi trebalo ni da primaju platu. Paraziti.

Neda

pre 4 godine

Puno ih žalimo trebalo bi ovako koga nema na poslu nema ni plate.Platu treba zaraditi kao svaki pošten radnik..A i kaže te u parlamentu ima kvoruma,a praznih stolica koliko hoćeš..Ako radnik može biti na svom radnom mestu onda može i Poslanik makar da sedi i zaradi svoj dinar..

lence

pre 4 godine

molim vas ako neko nije na radnom mestu 329 dana a prima platu pitam se kako mu oduzeti mandat i poslanicku platu.da li treba gradjani da izadju na ulicu i traze ukidanje mandata i nadoknada? i taj novac usmeriti socijalnim slucajevima.

miodrag

pre 4 godine

I ja bih voleo da imam platu a da ne radim. Ne poštuju srbiju i narod koji ih placa za to. Neka sve plate vrate nazad ili neka vade krompir u pogodnim institucijama.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Detonacija! Gvardiola napušta Siti!
Fudbal

Detonacija! Gvardiola napušta Siti!

"Mančester siti razmišlja o budućnosti bez Pep Gvardiole. Sve manje veruju da će produžiti ugovor koji ističe 2025. godine", javlja španski portal "Relevo".

20.04.2024

10:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija