• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

26.11.2019

12:52

VESIĆ: Šokirani smo napadom na Kovačevića, pronaći počinioce!

Politika

VESIĆ: Šokirani smo napadom na Kovačevića, pronaći počinioce!

Podeli vest

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić obišao je u Urgentnom centru člana Gradskog veća iz SNS Gavrila Kovačevića, koji je jutros pretučen u Zemunu, i rekao da očekuje da policija pronađe počinioce i privede ih pravdi, kao i da se nada da ovaj napad nije politički motivisan

Vesić je novinarima rekao da su članovi SNS u Skupštini grada Beograda šokirani, kako je naveo, brutalnim prebijanjem Kovačevića, koje se desilo jutros ispred njegove zgrade u Zemunu.

- Kovačević je jedan od najboljih članova Gradskog veća, čovek koji je dao veliki doprinos konsolidaciji gradskog budžeta i u tome da Grad ima dovoljno novca da može da finansira projekte koji su neophodni za njegov dalji razvoj i građane. Nikada nije propustio nijednu sednicu Veća, veoma je odgovoran i odaziva se na svaki poziv građana da im pomogne - naveo je Vesić.

Zato su, dodao je, još više šokirani time da je upravo Kovačević bio meta napada. Vesić je rekao da ne želi da prejudicira šta može da bude motiv napada i dodao da očekuje da policija hitno pronađe počinioce napada i ko ga je naručio jer, kako kaže, očigledno postoji inspirator ovog zločina.  Kako je rekao, ono što je indikativno to je da se "ovaj bezumni čin" dogodio posle nedelja i meseci pozivanja na nasilje i netoleranciju u našem društvu.

- Ne prođe dan da se ne poziva na nasilje i očigledno je ovo samo još jedan delić te ružne atmosfere koja se stvara u našem društvu. Ne prejudiciramo ništa. Nadamo se da ovaj zločin nije politički motivisan i očekujemo da policija pronađe krivce i privede ih pravdi i tada ćemo moći da kažemo nešto više, a do tada stojimo uz našeg kolegu i pomoćićemo, i opština Zemun i Grad Beograd, da se naš kolega što pre vrati na posao i nastavi da radi za građane - rekao je Vesić.

On je pokazao fotografije povređenog Kovačevića koje, dodao je, pokazuju na šta danas liči Srbija i kako se stvara atmosfera netolerancije u našem društvu.

- To je nešto što svi ljudi treba da zapamte jer ovo ne sme da se dešava - poručio je Vesić.

On je Kovačevića obišao zajedno sa gradonačelnikom Beograda Zoranom Radojičićem i drugim predstavnicima grada Beograda.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Ljuba

pre 4 godine

Strasno sto u sred bela dana neko ima hrabrosti da nekoga pretuce palicom. Za svaku osudu.

Goran

pre 4 godine

stvarno strasno,ovo je strasno fin i radan i posten covek!!!! i on i citava njegova porodica.

Branko

pre 4 godine

Bas me zanima dali je i Marinka Tepic sokirana i pozvala tuzilastvo da istrazi ovaj slucaj !!??

Marinelica77

pre 4 godine

STOP NASILJU...dokle cemo vise trpeti nasilje. Ovome se mora stati na put... Kovacevicu brz oporavak...

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija