• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

29.11.2019

17:22

SRPSKA LIGA: Osnovati savez Srbije, Mađarske, Slovačke, Austrije i Češke radi kreiranja nove politike EU

Politika

SRPSKA LIGA: Osnovati savez Srbije, Mađarske, Slovačke, Austrije i Češke radi kreiranja nove politike EU

Podeli vest

Predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev istakao je danas da je prihvatljiv predlog da se osnuje savez Srbije, Mađarske, Slovačke, Austrije i Češke

- Кriza, u kojoj se već nekoliko godina nalazi Evropska unija (EU), zbog drugačije migrantske politike pojedinih evropskih zemalja, politike proširenja, Bregzita, jačanja desničarskih i nacionalnih partija, ali i mnogih drugih nerešenih pitanja koji se tiču funkcionisanja zajedničkih institucija i uspostavljanja jedinstvenog stava po pitanja budućnosti EU, razlog su da se predloži osnivanje saveza zemalja koju bi činile Srbija, Mađarska, Slovačka, Austrija, Češka, ali i druge države koje su saglasne da je centralna Evropa važan faktor u kreiranju nove politike Evropske unije – izjavio je Aleksandar Đurđev, predsednik Srpske lige (SL).

Stav premijera Mađarske Viktora Orbana da, zbog katastrofalne situacije u zapadnoj Evropi, zapadne zemlje moraju da gledaju na države srednje Evrope, poput Mađarske i Češke, kao na svetlu budućnost Evrope, ohrabrujući je i za Srbiju, ali i druge zemlje, koje su članice EU ili treba tek da postanu, da se napravi jedan realan balans između vodećih sila, kao što su Nemačka i Francuska, i ostalih zemalja koje su u drugom planu ili u poziciji ''malih'', unutar sadašnjih granica Evropske unije – ističe Đurđev.

- Srbija je oduvek pripadala Evropi i bila njen deo, i bez obzira na naš današnji pregovarački status, imamo pravo da učestvujemo u kreiranju evropske politike koja će se, pre svega, zasnivati na poštovanju nacionalnih država i njihovog suverentiteta, hrišćanske kulture, ali i svih onih tekovina, na kojima počiva Evropa i istinske evropske vrednosti – zaključuje Đurđev.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
NEBOJŠA

pre 4 godine

KAD JE TO SRBIJA BILA ''SREDNJA EVROPA''.MI TAMO NE SPADAMO NI KULTUROLOŠKI NI GEOGRAFSKI,SAMO LUPETATE KOJEKAKVE BUDALAŠTINE

Amer

pre 3 godine

Hahaha, srbija bolja of evrope, daliovo pisu kimunisti ili oni sto gube vlast pa sire propagandu.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija