• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

01.12.2019

17:07

MAKRONE, LEGLO DŽIHADISTA NIJE U BiH, VEĆ U SRPSKOJ POKRAJINI! Profesor FPN ŠOKIRAO: Odavde se REGRUTUJU islamisti, čak i BUDUĆI PREMIJER IH PODRŽAVA, a krajnji cilj im je...

Politika

MAKRONE, LEGLO DŽIHADISTA NIJE U BiH, VEĆ U SRPSKOJ POKRAJINI! Profesor FPN ŠOKIRAO: Odavde se REGRUTUJU islamisti, čak i BUDUĆI PREMIJER IH PODRŽAVA, a krajnji cilj im je...

Podeli vest

Profesor Fakulteta političkih nauka Miroljub Jevtić izjavio je da je prava adresa problema takozvane Islamske države na Balkanu Kosovo, a ne BiH, kako je rekao francuski predsednik Emanuel Makron

Jevtić je rekao da je Islamska zajednica u BiH osudila ID, dok je Islamska zajednica sa KIM, jedina sa ovih prostora pozvala na džihad u Siriji na strani ID.

Prema njegovim rečima, proporcionalno broju stanovnika, sa Kosova u Siriju odlazi najveći broj ljudi, iako nema preciznih podataka o tome koliko ih je regrutovano u redovima ID.

- Sin muftije kosovskog pozvao je na džihad i tako dao primer koji drugi treba da slede. U ovom momentu, iako se mnogo priča o tome, teško da mogu da postoje ozbiljni trening centri na KiM, s obzirom na to da je taj deo Balkana premrežen američkim i zapadnim obaveštajnim službama - rekao je Jevtić.

TERORISTI IZAZVALI NEREDE! Pripadnici ISIS učestvovali u protestima u Iranu, NAPADALI GRAĐANE I POLICIJU!

 

Jedan od...

 Agon Misini (29) iz opštine Gnjilane priznao je da je kao član takozvane Islamske države organizovao i učestvovao u terorističkim aktivnostima.

On se u petak izjasnio krivim za terorizam, a Specijalno tužilaštvo je 7. novembra podiglo optužnicu protiv Misinija, koji je vraćen na Kosovo iz Sirije i koji se kao član terorističke organizacije ID borio na Bliskom istoku.

Specijalno tužilaštvo je saopštilo da je Misini dobrovoljno napustio KiM u julu 2015. godine, kako bi otišao u Siriju.

On je u Siriju otputovao preko Grčke, koristeći falsifikovani pasoš osobe iz Skoplja, a zatim je otišao do turske granice.

U optužnici se navodi da se nakon dolaska u Siriju pridružio ID, gde je nakon taktičke obuke učestvovao u ratnim sukobima na strani ID.

Uhapsile su ga kurdske snage u julu 2017. godine, u aprilu 2019. je vraćen na KiM.
 

ALARMANTNO! MILITANTI NA SLOBODI! Turska optužila kurdske jedinice da puštaju DŽIHADISTE IZ ZATVORA!

 

On dodaje i da je lider Samoopredeljenja Aljbin Kurti "izraziti islamista kojeg podržava Zapad", kao i da Kurti samo otvorenije govori ono što ostali misle.

- Celokupna islamska, muslimanska, albanska populacija iz Severne Makedonije, Albanije i sa Kosmeta zalaže se za jednu albansku državu koja bi bila etapa dok se ne bi ujedinili sa ostalim muslimanima, ali su protiv te priče albanski hrišćani, o kojima se malo priča - zaključio je Jevtić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Crni

pre 4 godine

Hvala Bogu da neko pise o profesoru Miroljubu Jevticu, covek koji govori istinu!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija