• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

02.12.2019

13:49

GREŠKA JE ŠTO SMO PUSTILI DA SE RASPADNE JUGOSLAVIJA Zvaničnik EU: Istorijski NAJGORI DOGAĐAJ U EVROPI

Politika

GREŠKA JE ŠTO SMO PUSTILI DA SE RASPADNE JUGOSLAVIJA Zvaničnik EU: Istorijski NAJGORI DOGAĐAJ U EVROPI

Podeli vest

Šef diplomatije EU i potpredsednik Evropske komisije Žozep Borel izjavio je da je oduvek smatrao da je greška što nije sprečen nestanak Jugoslavije i jugoslovenski ratovi, koji su među istorijski najgorim događajima u Evropi.

On je u intervjuu za Večernji list ponovio da bi zemlje bivše Jugoslavije trebalo da imaju evropsku perspektivu, ali da ne zna koliko će im trebati vremena za to.

BALKAN IMA EVROPSKU PERSPEKTIVU! Visoki predstavnik EU: LIČNO ĆU SE ZALAGATI ZA PROŠIRENJE!

EVROPSKI PARLAMENT PODRŽAO NOVI SAZIV EVROPSKE KOMISIJE! Proširenje na Zapadni Balkan jedan od prioriteta nove evropske vlade!


- Trebalo bi da prilagodimo evropske metode i mehanizme i manje da oklevamo kako bismo bili efektivniji u okvirima balkanskog problema, na čemu ću raditi sa svojim kolegama. Menjanje metode ne znači menjanje konačnog cilja koji, za mene, ostaje isti, ali razumem razočaranje s obe strane - rekao je Borel.

Govoreći o dijalogu Beograda i Prištine on je kazao da će nakon sto se formira vlada u Prištini posetiti obe strane i razgovarati o novom pristupu rešavanja problema na Balkanu.

- Je li problem što Španija ne priznaje nezavisnost Kosova? Ne, zašto bi to bio problem? Ne nastupam kao španski ministar, jer preuzimam druge dužnosti. Razumem da ljudi zaključuju da ako moja zemlja ne priznaje Kosovo, Kosovari me neće voleti. Zamislite, s druge strane, da dolazim iz zemlje koja priznaje Kosovo. U tom bi slučaju smatrali da Srbi neće biti zadovoljni mnome. Postoji određena asimetrija. Priznajem Kosovo, neko je nezadovoljan. Ne priznajem Kosovo, neko drugi je nezadovoljan - rekao je Borel.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
MilosObilic1389

pre 4 godine

Југославија је била заблуда српског краља "ујединитеља" Александра Карађорђевића...Због те заблуде је добио "братски" метак у Марсеју давне 1934. Док је умирао сетио се аманета Војводе Мишића: "Не правити заједничку државу са Хрватима и Словенцима"... Побости "пикете" тамо где су српска гробља и српски манастири...Само то је истинска СРПСКА ЗЕМЉА и ИСТОРИЈСКИ СРПСКА ДРЖАВА...!!

Istorija koja se ne zaboravlja

pre 3 godine

EU ne da je dopustila nego je bila inicijator i aktivni ucesnik raspada

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija