• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

02.12.2019

14:39

PALMA: Turska 25 godina čeka na ulazak u EU, mi smo spremni sutra da uđemo, a radimo kao da nas nikad neće primiti!

Politika

PALMA: Turska 25 godina čeka na ulazak u EU, mi smo spremni sutra da uđemo, a radimo kao da nas nikad neće primiti!

Podeli vest

Predsednik Jedinstvene Srbije, narodni poslanik i predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma razgovarao je sa narodnim poslanikom turskog parlamenta iz vladajuće AK partije, Huseinom Sahinom, bliskim saradnikom predsednika Erdogana


- Turska već 25 godina čeka na ulazak u Evropsku uniju i ima obećanje, ali radi kao da nikada neće ući u Evropsku uniju. Srbiji su obećali da će ući u Evropsku uniju 2025. godine i mi radimo i spremni smo da uđemo sutra u Evropsku uniju, ali isto tako radimo kao da nikada nećemo ući u Evropsku uniju. Ne mislim da to neće biti nikada, ali jednostavno mi moramo da pravimo prijateljske odnose i sa onim državama koje nisu članice Evropske unije, kao što su Turska, Rusija, Kina, Indija, Egipat, afričko-arapske zemlje - izjavio je na zajedničkoj konferenciji za novinare u Jagodini Dragan Marković Palma sa svojim turskim kolegom Huseinom Sahinom.

- Srbiji je Turska veoma važna, imajući u vidu da predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan poslednjih godina podržava Srbiju i zahvaljujući predsednicima dve države, Aleksandru Vučiću i Erdoganu postoji mir i stabilnost na Balkanu - rekao je Marković i dodao:

HUSEIN SAHIN: Merhaba Srbijo, merhaba Jagodina, merhaba Palma!

"Merhaba Srbijo, merhaba Jagodina, merhaba Palma“, ovim rečima je poslanik vladajuće turske AK partije i blizak saradnik predsednika Erdogana, Husein Sahin, počeo svoje obraćanje novinarima u Jagodini, a to u prevodu znači „Dobar dan Srbijo, Jagodino i Palma.

- Poslednjih godina Srbija i Turska se znatno približavaju. Turska donosi mir i stabilnost Balkanu i balkanskim zemljama. Odnosi između Srbije i Turske danas su na istorijskom maksimumu, ne samo u pogledu diplomatskih odnosa, već i u pogledu ekonomskih odnosa i turizma. Želeo bi da se zahvalim predsednicima Vučiću i Erdoganu što su pomogli ovakav razvitak. Ja pokušavam da unapredim, ne samo političke, nego i ekonomske odnose i onaj ko mi u tome najviše pomaže je Dragan Marković Palma. Grad Jagodina i oblast oko Jagodine treba da budu srećni što imaju jednog takvog lidera kao što je Palma. On je čovek koji ima viziju, koji može da proceni sadašnjost i da vidi budućnost. Mi smo se do sada sastajali 5 puta, ali sastaćemo se i 10, 15, 30 puta kako bi se još više i više unapredili ekonomski odnosi između Turske i Srbije i gradova Turske i Jagodine. Moj posao je da turske investitore koji žele da investiraju u Evropi usmerim da investiraju u Srbiji i zato su danas sa nama privrednici iz Turske koji će investirati u Jagodini i Srbiji. Krenuli smo malim koracima, ali idemo sigurnim putem na dobrobit svih naših građana - rekao je Husein Sahin, narodni poslanik vladajuće AK partije predsednika Erdogana u parlamentu Turske i privrednik.

- Husein Sahin i ja smo do sada razgovarali 5 puta, ali današnji sastanak je najvažniji. Husein je jedan od bliskih saradnika predsednika Erdogana, a u delegaciji je danas i jedan od najvećih turskih preduzetnika, koji ima više delatnosti u svojoj kompaniji i želi da investira u Srbiji. Dogovorili smo se da se vidimo januara meseca, a da februara potpišemo i prvi ugovor, a turski privrednici će do kraja decembra poslati Pismo o namerama o tome šta žele da grade u Jagodini i na njihovo pismo ćemo mi odgovoriti istog dana. Za sadašnjost i budućnost Srbije su najvažniji: nova radna mesta, veća ekonomska saradnja i da se zaustavi odlazak mladih ljudi u neke druge države - istakao je Marković.

Foto: informer.rs

U turskoj delegaciji bili su i privrednici Ergun Fatih i Mehmed Kahraman, a u srpskoj i gradonačelnik Jagodine Ratko Stevanović, načelnik Pomoravskog okruga Goran Milosavljević i načelnik za prosvetu Pomoravskog okruga Života Starčević.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!
uštedeo ogromne pare

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!

Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić koji je optužen da je bio pripadnik vračarskog klana koji su organizovali odbegli Nikola Vušović i Radoje Zvicer izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je 35.000 evra, koliko je prilikom pretresa pronađeno u njegovom iznajmljenom stanu u kom je pre hapšenja živeo sa porodicom, njihova porodična ušteđevina.

16.04.2024

16:50

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija