• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A. Grbović

03.12.2019

21:41

TRAGOVI PROŠLOSTI Istinite priče o suživotu i dobrosusedskim odnosima

Politika

TRAGOVI PROŠLOSTI Istinite priče o suživotu i dobrosusedskim odnosima

Podeli vest

U biblioteci ”Dositej Obradović” u Novom Pazaru održana je promocija prve knjige novopazarskog autora Vladana Đokića pod nazivom ”Tragovi prošlosti”.

Ova knjiga sabrala je autorove istinite priče o prožimanju kultura u ovom delu Srbije, posebno u Novom Pazaru, dobrosusedskim odnosima i prošlim vremenima. Na svojstven način autor je preneo sve ono što je zapamtio iz svog detinjstva i mladosti, ali i neke ne tako davne događaje kojima je svedočio.

Đokić je prvu knjigu posvetio gradu, svom Novom Pazaru i ljudima koji su nekada u njemu živeli.

- Bilo je to lepo vreme, a  moj zadatak je bio da sve to zabeležim, predstavim mlađim generacijama. Želeo sam da predstavim način na koji se može živeti zajedno, na koji možemo i u budućnosti živeti onako kako su i naši preci nekada živeli. Pazar je jedna specifična sredina poznata po širokom srcu prema svakom - rekao je autor knjige Vladan Đokić.

Foto: Senko Župljanin

Književna kritičarka Milica Jeftimijević Lilić rekla je mnogobrojnoj publici na promociji knjige da je autor tek otškrinuo vrata svoje književne radionice.

- Novi Pazar ima priliku da upozna jednog svog novog pisca. Ovakvih knjiga, koje predstavljaju omaž dobrosusetvu u multinacionalnoj sredini, trebalo biti više - rekla je ona i dodala da je zanimljivo i to da je većina likova u ovoj knjizi muslimanske veroispovesti.

- Pogled jednog hrišćanina na muslimane je izvanredno topao, ljudski i priznaje vrednosti drugoj naciji, što je za mene, kao pripadnika hrišćanske verosipovesti veoma pozitivno i pohvalno - rekla je Jeftimijević Lilić.

Prva knjiga Vladana Đokića ”Tragovi prošlosti” izašla je u izdanju Narodne biblioteke ”Dositej Obradović”.  Foto Senko Župljanin


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija