• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

04.12.2019

19:14

LINTA: Najoštrije osuđujem pretnje smrću Miloradu Pupovcu

Politika

LINTA: Najoštrije osuđujem pretnje smrću Miloradu Pupovcu

Podeli vest

Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Miodrag Linta najoštrije osuđuje nove prijetnje smrću poslaniku i predsedniku Samostalne demokratske srpske stranke Miloradu Pupovcu

- Ustaške snage nastavljaju nekažnjeno i gotovo svakodnevno da ispisuju srbomrzačke grafite i poruke mržnje širom Hrvatske s ciljem da se pošalje jasna poruka Srbima da se isele ili asimiluju. Jedan od desetina hiljada srbmrzačkih grafita jeste i grafit ispisan u obliku igre vešanja ispod kojih piše Pupovac. Sigurno je da naredbodavci i počinioci ovog kukavičkog i fašističkog čina neće biti pronađeni a kamoli osuđeni za navedeni zločin iz mržnje - navodi Linta u izjavi koju je dostavio medijima.

U pitanju je, kako tvrdi, jedan od mnoštva dokaza da u Hrvatskoj vlada atmosfera mržnje i netrpeljivosti zbog toga što se hrvatski narod nije suočio sa svojom genocidnom i zločinačkom prošlošću.

LINTA: Novi program DPS još jedan dokaz antisrpske politike!

Linta apeluje na novoizabranu Evropsku komisiju da pošalje jasnu poruku vlastima u Hrvatskoj da je neprihvatljivo da se u jednoj članici Evropske unije otvoreno rehabilizuje fašizam i nacizam i brutalno krše temeljne vrednosti Evropske unije tj. ljudska prava, vladavina prava i antifašizam.

Prema njegoviom rečima to potvrđuju brojne činjenice od nekažnjene upotrebe ustaškog pozdrava "Za dom spremni", ispisivanja desetina hiljada srbomrzačkih grafita do državne komemoracije ubijenim "ustaškim zlikovcima u Blajburgu".

- Hrvatska vlast svojim postupcima i nečinjenjem toleriše i čak podstiče netoleranciju i govor mržnje. Očigledno je da Hrvatska sve više postaje faktor nestabilnosti jer ne poštuje sopstveni Ustav, zakone, međunarodne ugovore i konvencije koje je potpisala - zaključio je Linta.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija