• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

05.12.2019

13:08 >> 13:45

PITAO ME JE BUGARSKI PRIJATELJ: BRATKO, RAKETA LI SI? Vučić o metama i snajperu: NE MOGU ONI MENI NIŠTA, RAD NE MOGU DA POBEDE! (VIDEO)

Politika

PITAO ME JE BUGARSKI PRIJATELJ: BRATKO, RAKETA LI SI? Vučić o metama i snajperu: NE MOGU ONI MENI NIŠTA, RAD NE MOGU DA POBEDE! (VIDEO)

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odgovarajući na pitanja novinara nakon ceremonije otvaranja početka radova na autoputu Ruma-Šabac i brze saobraćajnice do Loznice, da rad ne može da se pobedi, bez obzira na priljavu kampanju koju protiv njega neprestano vodi deo opozicije u Srbiji

- Ne brinite, ljudi, ne mogu oni meni ništa! Ne možete da pobedite nečiji rad! Pitao me je jutros jedan prijatelj iz Bugarske, kad je video ovo sa Amerikancima, pa sa kineskom ambasadorkom, pa kad je čuo da idem u Šabac: "Bratko, raketa li si?" Ja im kažem: Ne možeš to da pobediš! Možete da crtate šta hoćete da pišete šta hoćete, 100 snajpera da uperite u mene... Sve to može, ali rad ne možete da pobedite - rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara.

 

Vučić je izjavio da do danas nije znao za organizaciju skupova podrške njemu u nekoliko gradova, te zamolio ljude da se ne okupljaju, već samo da nastave da rade, jer, ističe, rad niko ne može da pobedi.

- Molim ih da ne organizuju te skupove. Beskrajno sam im zahvalan, jer, iako me nisu pitali, to pokazuje da ti ljudi imaju neku emociju, a pre svega da su zabrinuti za budućnost svoje zemlje - rekao je Vučić u Šapcu komentarišući skupove podrške njemu. 

O Aleksiću, Jovanjici, Zelenoviću... smešni ste, ali štetite Srbiji!

Predsednik Aleksandar Vučić prokomentarisao i je izjavu gradonačelnika Šapca Nebojše Zelenovića, da je došao u Šabac da označi početak radova na izgradnji auto-puta Ruma-Šabac-Loznica u okviru predizborne kampanje, rekavši da nijedan auto-put nije otvorio u izbornoj kampanji.

- Sram te bilo. Nikad nijedan auto-put nisam dolazio da otvorim u izbornoj kampanji i ja auto-puteve završavam po Srbiji, kao što se vidi. Niko od njih ni ovakve pripremne radove nije bio u stanju da uradi - poručio je Vučić.

On se osvrnuo i na aferu "Krušik" i poručio opoziciji da su "lagali" kada su govorili da ga Putin neće primiti i da će se odnosi između Srbije i Rusije pogoršati.

- Šta je smisao afere Kuršik? O čemu se radi? Izvozili u Ukrajinu? Lagali ste. Govorili ste: "Putin neće da te primi, sa Rusijom ćemo da zaratimo." Lagali ste. Verovatno me je zvao nasamo i odlikovao i poklonio pušku kralja Milana zato što ne poštuje Srbiju i mene ili zato što misli da smo naoružavali Ukrajinu. Smešni ste sa tim pričama. To što je vaša želja da nanesete štetu Srbiji, to ne ide - poručio je predsednik.

Odbacio je i tvrdnje opozicije o navodnoj umešanosti svog brata u slučaj Jovanjica, i rekao da time ciljaju, kao i drugi, izmišljenim pričama, na njega, jer znaju da ga to boli.

Vučić je ponovio da se njegov brat nije nikada video sa vlasnikom Jovanjice, kao što tvrdi Miroslav Aleksić.

- Hvala Aleksiću iz Trstenika, koji je držao tu konferenciju za novinare, inače poznat po brojnim kriminalnim i koruptivnim aferama u Trsteniku. Ali, Tužilaštvo, znate kako to ide, vi ih postavite, pa oni vraćaju dugove - rekao je Vučić.

Upitao je medije da navedu jednu činjenicu o tome kakve je veze njegov brat imao sa vlasnikom Jovanjice:

- Navedite mi kada se čuo, kada se video i gde. Je l zna neko od vas? Je l ste čuli to možda od njega? Niste. Takve stvari, lažne, niko od vas nije čuo, jer nije mogao ni da čuje, jer se to nije dogodilo - istakao je Vučić.

Ponovio je molbu svojim pristalicama da ne organizuju skupove, jer će odgovor na sve dati građani na izborima.

- A, ta želja koja postoji kod drugih da sprečaju slobodu okupljanja onima koji drugačije misle... Toga smo se naslušali u prethodnom periodu - rekao je Vučić.

Vučić je rekao i da mora da se nasmeje na komentare kako se vodi kampanja protiv njegovih političkih protivnika zbog crtanja meta.

- Piše jedan stručnjak, tajkun, predstavniku iz EU da li zna u kojoj je zemlji bio i kako se ovde vodi hajka potiv njih. A, ja kažem - samo nastavite. Nisam ja vama crtao mete, nego vi meni. I ja kažem da je to s metama u redu, a oni pominju hajku. To je ta perverzna inverzija, kojom se svakodnevno služe - rekao je Vučić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ena

pre 4 godine

Hajka protiv predsednika Vucica i dalje traje dok on neumorno svakoga dana drzi sastanke sa najvecim svetskim zvanicnicima i bori se za bolji zivot u Srbiji.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija