• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

05.12.2019

13:09

SKANDALOZNA PRESUDA! Funkcioner Srpske liste OSUĐEN JER JE REKAO DA JE ZLOČIN U RAČKU IZMIŠLJEN!

Politika

SKANDALOZNA PRESUDA! Funkcioner Srpske liste OSUĐEN JER JE REKAO DA JE ZLOČIN U RAČKU IZMIŠLJEN!

Podeli vest

Bivši ministar uprave i lokalne samouprave, Ivan Todosijević, osuđen je nepravosnažno na dve godine zatvora zato što je za zločin u Račku rekao je da je izmišljen.

Presuda Todosijeviću, bivšem predstavniku srpske zajednice u prištinskoj vladi, izrečena je danas na osnovu optužnice koja ga tereti za "podsticanje na nacionalnu, rasnu, versku ili etničku mržnju, podele ili netrpeljivost", javila je KTV.

Predsedavajući sudija Musa Konjeli rekao je da će izvršenje zatvorske kazne biti izvršeno nakon što presuda postane pravosnažna.

Suđenje Todosijeviću, koji je funkcioner Srpske liste, počelo je pre dva dana u Osnovnom sudu u Prištini.

Optužnica protiv Todosijevića je podignuta zvog toga što je on povodom 20-godišnjice od NATO agresije na ceremoniji u Zvečanu rekao da je "povod za agresiju na našu zemlju bila takozvana humanitarna katastrofa na prostoru Kosova i Metohije, izmišljeni Račak".

ŠIPTARI NASTAVLJAJU NAJSTRAŠNIJI PROGON SRBA, SAD SU UVELI I VERBALNI DELIKT! Funkcioner Srpske liste Ivan Todosijević na optužnici Prištine zbog izjave da je RAČAK IZMIŠLJEN KAKO BI SRBIJA BILA BOMBARDOVANA!


- A, upravo su ti šiptarski teroristi koji su sve to izmislili, činili najveća zlodela na Kosovu i Metohiji, za koja niko do dan danas nije odgovarao. Činili su zločine pre NATO agresije, ubijali dobre srpske domaćine na svom radnom mestu. Svoj krvavi pir nastavili su i tokom agresije, a nakon toga i dolaskom takozvane mirovne misije na Kosovo i Metohiju - izjava je Todosijevića zbog koje je početkom aprila protiv njega pokrenuta istraga.

Pre toga tadašnji kosovski premijer, Ramuš Haradinaj, smenio ga je sa funkcije ministra zbog „govora mržnje i vređanja žrtava Račka“.

Todosijević se na suđenju izjasnio da se ne oseća krivim, a njegov advokat, Nebojša Vlajić, zatražio je oslobađanje od optužbi.

Inače, Todosijević je na poslednjim izborima za kosovski parlament izabran za jednog od 10 poslanika Srpske liste.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija