• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: DEJANA KLJAJIĆ

08.12.2019

12:05

KRIM JE RUSIJA, KOSOVO JE SRBIJA! PUTINOVA "ČELIČNA LEDI" NATALIJA POKLONSKA, POSLANICA RUSKE DUME, IMA JASNU PORUKU!

Politika

KRIM JE RUSIJA, KOSOVO JE SRBIJA! PUTINOVA "ČELIČNA LEDI" NATALIJA POKLONSKA, POSLANICA RUSKE DUME, IMA JASNU PORUKU!

Podeli vest

Na Kosovu je počinjen genocid nad Srbima, a Kosovo sada otimaju od Srbije. Ali kao što se Krim vratio Rusiji, tako će se i Kosovo potpuno vratiti Srbiji

Natalija Poklonska je poslanica Jedinstvene Rusije koja je postala planetarno poznata kao "Putinova čelična ledi" i "prelepa specijalna tužiteljka sa Krima" (u Japanu su o njoj čak snimili serijal akcionih crtanih filmova). Poklonska, koja ovih dana boravi u Srbiji, u intervjuu za Informer kaže da su Beograd i Moskva danas u najboljim mogućim odnosima i da naša zemlja može da računa na svaku pomoć Kremlja u borbi za Kosovo.

Naša sagovornica naglašava da je na Kosovu i Metohiji počinjen genocid nad Srbima, a da sada zapadne sile pokušavaju da otmu Kosovo od Srbije. Međutim, kaže ona, kao što se Krim vratio Rusiji, tako će se i južna srpska pokrajina, pre ili kasnije, potpuno vratiti pod okrilje naše države.
Rekli ste u više navrata da očekujete da Srbija prizna Krim kao rusku teritoriju...

- Naravno. Nadamo se da će u najskorije vreme Srbija zvanično priznati krimski referendum. Zvanične srpske vlasti, imajući u vidu delikatnost pitanja koje će svakako uticati i na unutrašnje odnose u Srbiji i na pretenzije Zapada i SAD, oprezno se ponašaju prema krimskom pitanju. I to je sasvim razumljivo. Ali Srbi i Krimljani uvek pokazuju veliku ljubav jedni prema drugima. Mi se poštujemo i u svakoj situaciji ćemo podržavati jedni druge.

Ljudi u Srbiji ne znaju da su na Krimu "najpopularniji Srbi" Vojislav Šešelj i njegov sin Aleksandar. Zašto?

- Svi Krimljani i ja lično zahvalni smo Srpskoj radikalnoj stranci i Vojislavu Šešelju zato što su bez obzira na sve bili prvi koji su javno u Evropi priznali rezultate krimskog referenduma i nisu se plašili da to javno kažu. Aleksandar Šešelj, sin lidera SRS, često boravi na Krimu i gostuje na našim medijima, pa je otuda veoma popularan i poznat...

Srpski koreni

Malo je poznato da vi imate srpsko poreklo....

- Baš sada radim na istraživanju o svojim precima. Došla sam do kneževine Vlaške i odatle su moji preci. Kao što je poznato, u tu kneževinu su ulazile Srbija, Bugarska, Rumunija i još nekoliko zemalja koje su kasnije postale nezavisne. To je još zagonetka.

Koji je vaš stav po pitanju Kosova? Koje su sličnosti između Kosova i Krima?

- Kosovo, to je Srbija. Tu nema nikakve dileme. Kosovo za Srbiju znači isto ono što Krim i Sevastopolj znače za Rusiju. Na Kosovu se nalazi najvažnija arterija pravoslavlja i pravoslavnog srpskog duha, a to su stari manastiri, hramovi i crkve. U isto vreme se na Krimu i u Sevastopolju nalazi se kolevka ruskog pravoslavlja. Stara Kijevska Rusija je upravo primila pravoslavlje u Hersonesu. Smatram da je ono što se desilo na Kosovu bio genocid nad Srbima pravoslavcima, a NATO agresija postala je uzrok tragičnih događaja u Srbiji. Po pravu, na Kosovu treba da žive i pravoslavni Srbi i tamo treba da bude mir. Znam da će tako i da bude, jer koliko god da traju nepravda i neistina, svetlost na kraju uvek pobedi svaku tamu.

Kako Krim funkcioniše pod sankcijama Zapada?

- Sankcije Zapada nas samo jačaju. Funkcionišemo u ubrzanom režimu, borimo se i praktično dobijamo određeni imunitet u takvoj situaciji. Naravno, ne mogu da kažem da ne osećamo sve te sankcije, ali one se mogu prevazići i nisu i ne mogu biti večne. To će proći, jer sankcije negativno deluju i na one koji te sankcije primenjuju, ali i na nas. Na primer, ne možemo dobiti vize za odlazak u Evropu, ne možemo da šaljemo decu na školovanje u evropske zemlje. Nadam se u svakom trenutku da će to da prestane.

Kako komentarišete to što su vas mediji prozvali "Putinovom čeličnom ledi"?

- Srećna sam zbog tog nadimka, imajući u vidu i moju prošlost kao javnog tužioca i moj čvrst karakter. Učiniću sve da opravdam takvu karakteristiku, i to na dobrobit naše zemlje, prijateljstva među narodima i čitavog čovečanstva. Sva svoja umeća, iskustva, znanja i sposobnosti u tom pravcu i usmeravam. Naravno, postoje izvesni političari kojima se to baš i ne dopada, ali to mi samo daje stimulans da idem dalje i da se još više borim.

Šešelj: Srbija da prizna da je Krim u Rusiji

Poslanik SRS Aleksandar Šešelj kaže za Informer da je dosad bio pet puta na Krimu i da Srbija treba da prizna Krim, kao što Rusija brani naš integritet.

- Imajući u vidu da je Ruska Federacija najveći zaštitnik teritorijalnog integriteta Srbije, što smo već videli kroz Savet bezbednosti UN, Unesko i Interpol, mi treba bar da priznamo teritorijalni integritet Ruske Federacije sa Krimom u njenom sastavu - naglašava Šešelj.

Koliko puta ste do sada bili u Srbiji i šta vam se dopalo?

- Drugi put sam u Srbiji. Nažalost, nisam još uspela da posetim sva divna pravoslavna mesta koja želim, ali sada imam malo slobodnog vremena i posvetiću ga srpskim manastirima. Prošli put sam bila na Fruškoj gori, koja mi se jako dopala. Zatim sam u Beogradu bila u Crkvi Svete Petke sa izvorom čudesne vode koja isceljuje. Ta mesta pokazaću svojoj ćerki, koju sam ovog puta povela sa sobom.

Kakve utiske vaša ćerka nosi iz Srbije?

- Prošle večeri smo prošetale po glavnoj ulici, gde se nalaze različite prodavnice, a ona je jednom prilikom šetala sama bez mene i dopao joj se jedan šal. Iako ne zna srpski jezik, ona je pitala koliko košta, a prodavac ju je upitao da li je Ruskinja. Prodavac joj je onda poklonio taj šalčić i rekao da Srbi jako vole Ruse. Ćerka me je odmah pozvala telefonom i rekla: Mama, Srbija je najlepša zemlja zato što nas ovde mnogo vole. To je ono najdragocenije što treba da čuvamo. To se ne može kupiti ni za kakve pare, niti može da se ukine sankcijama. Treba praviti novi evropski svet i mir. Naravno, taj svet ne može da postoji bez ogromne Rusije i bez velelepne, prekrasne Srbije.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
zoran miljkovic

pre 4 godine

ЈА САМО ЗНАМ ДА ОВО ШТО ОНА ГОВОРИ , ЈЕДИНО ЈЕ УПЕРЕНО ПРЕМА СРБИЈИ,ПОШТО ТО НИКОГА ВИШЕ НЕ ДОТИЧЕ, ЈЕР СЕ РУСИЈА ШЛИХТА СВИМА ОСИМ СРБИЈЕ. АЛИ ЗАТО ИЗДАЈНИЦИ СРБИЈЕ СУ ОДМАХ РАЗУМЕЛИ ПОРУКУ И ТРАЖЕ ПРИЗНАЊЕ КРИМА. Није Вучић баш толико глуп,начекаће се они,није он Милошевић.

Major

pre 4 godine

Ja samo vidim da bi ti bilo bolje da se manes takvoga znanja!

Ruska Ivanova Gospodinova

pre 4 godine

Poklonskaya ne e "Chelichna ledi" Putina! On ne moge da ya ponece! Ona e deputat v Narodnom Cobranie "DUMA". Mnogo losho govori za nac, Bulgarite i za Ukrainzam.

Major

pre 4 godine

Sta ti je to "Krimljanin" sestro mila? Na Krimu su velika vecina Rusi, a i oni koji nisu etnicki Rusi Ruski su drzavljani. Znaci Krimski Rusi kao Crnogorski Srbi i tako redom...

Vlado

pre 4 godine

Samo nepismenim nije jasno šta Rusi (prikriveno) žele a to je naše PRIZNANJE KOSOVA, jer ako bi smo to uradili, onda oni mogu bez problema opravdati pripajanje Krima Rusiji, jer to ide njima u prilog. Pritisak na Srbiju da prizna Krim je prvi deo scenarija. Sve ostalo je priča za malu decu. Samo neka neko u Srbiji proba da se suprostavi njihovoj politici i interesima, recimo da po nalogu EU i SAD uvede sankcije Rusiji (što ćemo morati, ako nas prime u EU), istog dana će Rusija priznati KiM. Živi bili, pa videli! Uostalom, sve to smo delimično videli u Makedoniji a posebno u Crnoj Gori.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Čović otkrio sve o Panteru! Evo zašto nije ostao u Zvezdi!
Fudbal

Čović otkrio sve o Panteru! Evo zašto nije ostao u Zvezdi!

Kod nas je Kevin Panter igrao za 160.000 dolara, doveo ga je Šakota. Odradio je fantastičan posao, a onda je došao i rekao: 'Voleo bih da ostanem u Crvenoj zvezdi, ali imam veću ponudu, otkrio je Nebojša Čović, prvi čovek kluba sa Malog Kalemegdana.

20.04.2024

13:47

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija