• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

08.12.2019

12:01

PALMA: Delu opozicije i stranim plaćenicima simbol nije zastava Srbije, već puška uperena u predsednika Srbije!

Politika

PALMA: Delu opozicije i stranim plaćenicima simbol nije zastava Srbije, već puška uperena u predsednika Srbije!

Podeli vest

Predsednik jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma reagovao je povodom pokušaja Boška Obradovića i njegovih malobrojnih sledbenika da nasilno upadnu u Skupštinu Srbije i skrnavljenja državne zastave kojom je lider Dveri pokušao da razbije staklo na ulaznim vratima parlamenta

 

- Da li je simbol delu opozicije u Srbiji i stranim plaćenicima puška uperena u predsednika države i meta iscrtana na predsedniku Srbije. Da li je to njihova poruka stranim investitorima i da li će to biti njihov izveštaj o radu i plan rada za naredni period - upitao je predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma.

- Državna zastava je simbol svake države, tako i Srbije i u mnogim državama su predviđene visoke novčane kazne za skrnavljenje državnih simbola. Ono što se sinoć desilo ispred Skupštine Srbije je dvostruko skrnavljenje, i zastave i državnog parlamenta. Srpska zastava služi za ponos svim našim građanima, kao na primer sportistima kada se popnu na pobednička postolja. Uz zastavu se osvajaju medalje, promoviše svoja država, a ne ruši svoja država. Deo opozicije u Srbiji je pokazao, upotrebom državne zastave u rušilački pohod na Skupštinu Srbije, da ne poštuje ni državu, ni građane, ni institucije, već samo svoje strane nalogodavce, koji od pojedinaca u njihovim redovima traže da izazovu nerede u Srbiji - izjavio je Marković i dodao:

- Sada možemo očekivati da taj deo opozicije u Srbiji krampovima nasrne na izgrađene autoputeve, zgrade, kliničke centre, škole, vrtiće, pa će možda da pokušaju i da "jurišaju" na helihoptere, avione i ostala oruđa i oružja Vojske i policije Srbije, na sve što je za ponos naše države. Nalogodavcima dela opozicije u Srbiji ne odgovara stabilna i politički i ekonomski sigurna Srbija kakva je danas. To je pokušaj da se od Srbije napravi Venecuela ili Bolivija. Takav scenario u Srbiji neće proći, jer građani Srbije će svoje predstavnike, kao i do sada, birati na izborima, a ne u stranim kabinetima - poručio je Marković.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija