• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

08.12.2019

12:43

NEKI U SKUPŠTINU MOGU DA UĐU SAMO AKO U NJU PROVALE! Dačić pozvao nadležne organe da sankcionišu nasilje lidera jednog dela opozicije!

Politika

NEKI U SKUPŠTINU MOGU DA UĐU SAMO AKO U NJU PROVALE! Dačić pozvao nadležne organe da sankcionišu nasilje lidera jednog dela opozicije!

Podeli vest

Ministar spoljnih poslova i lider SPS Ivica Dačić osudio je danas sinoćnji incident ispred Skupštine Srbije kada su učesnici protesta s pojedinim vođama opozicije pokušali jarbolom od zastave da polome staklo na njenim ulaznim vratima i poručio da takvo ponašanje državni ograni treba da sankcionišu

 

- Najoštrije osuđujemo takvo ponašanje, jer je to pokazatelj jednog ekstremizma i nasilja koji šire pojedine opozicione stranke i njihovi lideri, i to zaista zahteva reakciju državnih organa - rekao je Dačić odgovarajući na pitanja medija uoči početka sednice Glavog odbora SPS-a.

On je ocenio da sinoćni incident ispred Skupštine Srbije nije politički događaj.

- Neke stranke očigledno mogu da uđu u Skupštinu samo ako provale, umesto da uđu na izborima. Zato i neće da učestvuju na izborima, to je za njih jedina dobitna kombinacija - istakao je Dačić.

Na pitanje novinara da li se sinoćnim događajem ponavlja 5. oktobar, Dačić je odgovorio da istorija može da se ponovi ili kao tragedija ili kao farsa.

- U ovom slučaju, mislim da je to i tragedija - zato što se ponavljaju neke slike koje samo nanose štetu Srbiji, a s druge strane i farsa - zato što su u pitanju političke stranke koje nemaju gotovo nikakvu političku podršku u biračkom telu Srbije - naveo je Dačić.

Primetio je da to što je manja podrška tim političkim strankama, one više pristupaju ekstremizmu i nasilju, dodajući da "mržnja i ostrašćenost" pojedinih predstavnika opozicije nikada nisu bile tako prisutne kao danas.

- Danas pokušavaju da predstave da je politički legitimno kada crtate nekome metu i kažu da su to metafore. U listu ''Identitet'' pred ubistvo Ðinđića je objavljen jedan tekst da je ''Ðinđić meta slobodnog strelca''. Na žalost, to se i desilo - podsetio je Dačić.

Prema njegovim rečima, danas neko pokušava da "izvrgne ruglu" kada se slična situacija ponavlja sa akutelnim predsednikom Srbije.

- Obaveza je svih ne samo da osude nego da sankcionišu takve pozive, podstrekivanje na ubistvo Vučića. S druge strane, svaki dan se fabrikuju laži, afere i protiv njega i njegove porodice, a to je još jedan pokazatelj sredstava koji se koriste u ovoj političkoj borbi, koja više nije politička - zaključio je Dačić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lazni Bot

pre 4 godine

Ajde pevaljko nadji neku tezgu za novu godinu da uzmes jos malo kesa.

Izbori 2024

TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija