• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

09.12.2019

10:11

PADAJU LAŽI ĐILASOVACA O 'JOVANJICI'! Tužilaštvo će morati da reaguje i istraži sve optužbe

Politika

PADAJU LAŽI ĐILASOVACA O 'JOVANJICI'! Tužilaštvo će morati da reaguje i istraži sve optužbe

Podeli vest

Potpredsednik SNS Miloš Vučević podnosi danas krivičnu prijavu protiv Aleksandra Vučića i njegovog brata Andreja * Vučević to uradio da bi naterao tužilaštvo da utvrdi istinu o optužbama opozicije iznetim posle hapšenja Predraga Koluvije

Potpredsednik Srpske napredne stranke (SNS) Miloš Vučević danas će zbog slučaja 'Jovanjica' podneti krivičnu prijavu protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića i njegovog brata Andreja!

Vučević će to učiniti kako bi naterao tužilaštvo da što pre utvrdi istinu o optužbama funkcionera Đilasovog SZS koji danima optužuju predsednika i njegovog brata da su sarađivali sa Predragom Koluvijom, vlasnikom firme 'Jovanjica', koji je uhapšen sa četiri tone marihuane!

LJUDI, MENI SU POTURILI ČETIRI TONE MARIHUANE! Neverovatna odbrana SRPSKOG KRALJA ORGANSKE HRANE

Pale se na guranje

Vučević je objasnio da se na taj korak odlučio kako bi 'prekinuo montiranu aferu' i 'podstakao tužilaštvo da konačno prekine medijski linč šefa države i njegove porodice'.

- Suština ove krivične prijave jeste da više niko u tužilaštvu nema pravnog prostora da ne reaguje. Vreme je da se krene u postupke u koje treba da se krene i da svakom u Srbiji bude jasno šta je istina o 'Jovanjici'. Da li je istina da je neko iz vlasti pomagao i učestvovao u tome, da li ima učešća Aleksandra i Andreja Vučića u uzgajanju marihuane ili su oni koji su iznosili te stvari strašno lagali i namerno uznemiravali javnost. Verujem da bi onda oni morali da snose konsekvence za takvo ponašanje... - naglasio je Vučević, uz napomenu da će tužilaštvo sada imati akt po kojem treba da deluje:

- Prijava sadrži i foto-dokumentaciju, izjave i linkove, saopštenja SZS... Sve navode kojima smo bombardovani prethodnih 20 dana i gde je iznošen čitav niz optužbi na račun Aleksandra i Andreja Vučića. Sada ćemo to da isteramo do kraja. Gospodo iz tužilaštva, izvolite proverite sve činjenice i obavestite javnost šta je istina, a šta laž - naveo je Vučević.

KOLUVIJU UHAPSIO SENTIN SIN! Detalji iz istrage rekordne zaplene marihuane na poljoprivrednom imanju "Jovanjica" u Staroj Pazovi

Foto: Grad Novi Sad

Predsednik Vučić poručio je da će Vučević to uraditi zato što to nije učinio niko od opozicionih lidera.
- Moj brat Andrej i ja ćemo biti saslušani da bi ljudi u celoj Srbiji čuli šta je istina. Prvo su išli sa tim kako su prvi ili poslednji pozivi uhapšenog Koluvije bili upućeni mom bratu. A on nikada nije čuo ni video tog čoveka, nikada nećete videti nikakve dokaze, jer ne postoje... Imate Đilasovu mašineriju iza koje stoje milijarde evra, a ja sam to da pobedim ne mogu, tolike pare nemam, jedino što imam jesu istina i narod - rekao je Vučić.

A Đilasov šurak?

Predsednik je dodao da je Predrag Koluvija sve do trenutka hapšenja bio vrlo ozbiljan privrednik koji je izvozio u mnoge zemlje:
- Optužuju me što je on bio član neke privredne delegacije u Moskvi. Da, pa šta?! Da ne vodimo biznismene, rekli biste ne vodite računa o privredi. Posle četiri godine, kada je prekršio zakon, mi ga uhapsimo i šta? Kada smo na Brankovom mostu uhvatili Đilasovog šuraka sa pet kila droge, nismo rekli da je on drogu nosio za Đilasa - konstatovao je šef države.

Koluvija iz pritvora: Nisam zvao Andreja Vučića

Foto: Printscreen

Osumnjičeni u slučaju 'Jovanjica' Predrag Koluvija demantovao je tokom vikenda tvrdnje funkcionera SZS Miroslava Aleksića, ali i navode pojedinih medija, prema kojima je odmah nakon hapšenja telefonom pozvao Andreja Vučića. Koluvija je preko svog branioca Zore Dobričanin Nikodinović poručio da su takva pisanja medija neistine.
- Molim političare, a posebno politikante i kvazistručnjake za svaku temu, da ubuduće ne izmišljaju neistine i time nanose štetu mom klijentu, već da puste organe gonjenja da rade svoj posao uz poštovanje prava na odbranu mog klijenta - rekla je Dobričanin.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!
dva puta odbili

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!

Ustavni sud Crne Gore usvojio je danas žalbu i utvrdio da se Miloš Medenica, sin bivše predsednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, neosnovano u pritvoru, potvrđeno je nezvanično podgoričkom portalu CdM. Vesni Medenici se takođe sudi, zbog optužbi za zloupotrebu službenog položaja i organizovanja kriminalne grupe, ali se i ona brani sa slobode.

24.04.2024

16:09

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija