• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

09.12.2019

09:48

AGENCIJA ZA BORBU PROTIV KORUPCIJE: Stefanović nije u sukobu interesa

Politika

AGENCIJA ZA BORBU PROTIV KORUPCIJE: Stefanović nije u sukobu interesa

Podeli vest

Potpredsednik vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović nije u sukobu interesa zbog trgovine oružjem između privrednog društva GIM i Krušika, u koju je navodno umešan njegov otac, Branko Stefanović, saopštila je danas Agencija za borbu protiv korupcije

Agencija je utvrdila da Branko Stefanović od osnivanja privrednog društva GIM d.o.o Beograd 31. oktobra 1990. godine, nije vlasnik ni zakonski zastupnik, niti je po bilo kom osnovu bio zaposlen ili angažovan u privrednom društvu GIM.

Ustanovljeno je i da Branko Stefanović nije bio ni osiguranik privrednog društva GIM.

Agencija je zaključila da kupovina naoružanja Krušika od strane privrednog društva GIM ne predstavlja sukob interesa ministra Nebojše Stefanovića, odnosno da, kako se navodi, ne može da utiče na nepristrasno i nezavisno vršenje javne funkcije ministra, da ne postoji odnos zavisnosti, koji funkcioner mora da izbegava pri vršenju javne funkcije, niti je u suprotnosti sa njegovom obavezom da stvara i održava poverenje građana u savesno i odgovorno vršenje javne funkcije.

Imajući u vidu da je utvrđeno da ne postoji odnos zavisnosti, koji bi ministar Stefanović, kao funkcioner, trebalo da izbegava pri vršenju javne funkcije, Agencija nije istraživala niti je analizirala formiranje cena naoružanja na tržištu.

Agencija je obavila prethodnu proveru ispunjenosti uslova za pokretanje postupka zbog povrede odredaba Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije, a zbog navodne umešanosti Stefanovićevog oca u trgovinu oružjem između privrednog društva GIM d.o.o. Beograd i Holding korporacije "Krušik" a.d. Valjevo.

NAŠOJ DECI ĆEMO OSTAVITI ČISTE RAČUNE! MALI: Naši rezultati se vide, opozicija iznosi samo laži

Agencija je u postupku provere pribavila informacije od privrednog društva GIM Beograd, Centralnog registra obaveznog socijalnog osiguranja, Registra pravnih lica, koja se bave prometom oružja, delova za oružje i municije, Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje, kao i Agencije za privredne registre.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija