• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/TANJUG

09.12.2019

18:25

KAD SAM GA ČUO OSETIO SAM RADOST U NJEGOVOM GLASU, TO MI JE IZMAMILO OSMEH NA LICE! Rošićev advokat potvrdio! Prebačen u pritvor u severnoj Kosovskoj Mitrovici

Politika

KAD SAM GA ČUO OSETIO SAM RADOST U NJEGOVOM GLASU, TO MI JE IZMAMILO OSMEH NA LICE! Rošićev advokat potvrdio! Prebačen u pritvor u severnoj Kosovskoj Mitrovici

Podeli vest

Marko Rošić, koji se od 2. decembra nalazi na optužnici za umešanost u ubistvo Olivera Ivanovića, prebačen je u petak kasno uveče iz zatvora kod Podujeva u pritvorsku jedinicu u Severnoj Mitrovici

Njegov branilac advokat Mahmut Haljimi kaže da je ovakva odluka, prema njegovom mišljenju, rezultat podizanja optužnice čime su nadležni u Korektivnoj službi procenili da su se sada okolnosti promenile.

- U prethodnih godinu dana više puta smo tražili premeštaj u Severnu Mitrovicu, ali se to tek sada desilo. Smatram da je mišljenje nadležnih da sada postoji manja opasnost od uticaja na istragu. Markov premeštaj ovde je olakšanje i za mene, jer sam veoma brinuo o njegovom zdravstvenom stanju koje je bilo ugroženo - rekao je Haljimi za Kosovo onlajn.

Haljimi je ponovio da još nije dobio optužnicu, kao ni spise predmeta, iako je u toku prošle nedelje išao lično kod sudije koji vodi postupak da je traži.

UBICA JE MEĐU NAMA! Detalji zločina koji je uzdrmao Srbiju! Izrešetao celu porodicu, pa se nakon zločina smejao meštanima Jabukovca

- Sudija mi je rekao da će da mi pošalje optužnicu najpre mejlom, a potom i poštom. Njegov odgovor je bio da je i on dan ranije dobio optužnicu i da mu treba malo vremena da je pročita - rekao je Haljimi.

Premeštaj iz Podujeva u Severnu Mitrovicu obradovao je članove njegove najuže porodice, koji su sigurni da će sada, zajedno sa njim, mnogo lakše dokazati njegovu nevinost.

- Kada sam ga čuo i osetio radost u njegovom glasu, vratio mi se osmeh na licu. Shvatio sam da i njemu ovaj premeštaj mnogo znači, pre svega zbog jezičke barijere, a nama zbog maltretiranja i finansijskih troškova koje smo imali odlazeći u Podujevo - kaže otac osumnjičenog Nebojša Rošić.

On je istakao da je siguran da će njegov sin sada naći snagu i energiju da dokaže da nema nikakve veze sa onim što mu se stavlja na teret.

JOVICA VUKOTIĆ OSTAJE U SRBIJI?! Apelacioni sud ponovo odlučuje o izručenju navodnog šefa "škaljarskog klana"

Marko Rošić je jedan od četvorice Srba koji su uhapšeni 24. novembra u akciji specijalne Kosovske policije u Severnoj Mitrovici, a na teret mu se stavlja umešanost u ubistvo Olivera Ivanovića.

U javnosti se spekulisalo da je Rošić pratio ubijenog Olivera Ivanovića, što navodno potvrđuje i ceduljica sa registarskim tablicama njegovog automobila, koja je nađena u novčaniku Ivanovića.

U pritvoru je proveo 380 dana, a pre prebacivanja u Severnu Mitrovicu, pritvorske dane provodio je u Gnjilanu i u zatvoru kod Podujeva.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija