• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. DAKIĆ

10.12.2019

22:57

UDARILI JEDAN NA DRUGOG! TAJKUN BESAN NA ŠEFA 'DVERI'!  Đilas: Boško je lud, Ko zna za koga on radi!

Politika

UDARILI JEDAN NA DRUGOG! TAJKUN BESAN NA ŠEFA 'DVERI'! Đilas: Boško je lud, Ko zna za koga on radi!

Podeli vest

Dragan Đilas najbližim saradnicima rekao da sumnja da Boško Obradović svojim ispadima namerno ruši rejting SZS!?!

Lider Saveza za Srbiju, tajkun Dragan Đilas, počinje ozbiljno da sumnja da šef Dveri Boško Obradović namerno ruši rejting opozicije!

Posle najnovijeg Obradovićevog ispada, koji je u subotu drškom državne zastave pokušao da razvali vrata Skupštine Srbije, Đilas sumnja da Obradović namerno sabotira SZS!

Javna kritika

Kako prenose naši odlično obavešteni izvori iz SZS, Đilas je nakon subotnjeg incidenta totalno izgubio živce. Plan je bio da Obradović sa demonstrantima "Jedan od pet miliona" samo dođe i pokuca na vrata parlamenta, ali je on prekršio dogovor i na svoju ruku izazvao sukob sa policijom. Taj gest skupo je koštao čitav SZS jer su radikalne Boškove mere naišle na žestoku osudu čak i simpatizera opozicije.

Posle najnovijeg ispada, Đilas je skoro uveren da Boško radi protiv SZS i da namerno ruši rejting. Kada je video šta je Obradović izveo, doslovno je svojim saradnicima poručio da je ovaj lud: 'Pa on je načisto prolupao! Ko zna za koga on u stvari radi! Nikome normalnom ne bi palo na pamet da razbija Skupštinu državnom zastavom. To samo Vučiću ide u prilog jer mi ispadamo divljaci i majmuni', poručio je, između ostalog, Đilas svojim saradnicima.

VUČIĆ ĆE PRE POGINUTI NEGO DOZVOLITI DA SE OVO DESI! Sila novca drma medije u Srbiji, a sve to ima JEDAN CILJ! Ministar odbrane RASKRINKAO plan VELIKE TROJKE opozicije! (VIDEO)

Foto: Tanjug

Rejting SZS

13,1% novembar 2018.
8,5% novembar 2019.
* Izvor: Agencija "Faktor plus"

Da se tajkun zaista okreće protiv lidera Dveri, svedoči i to što je u danu posle incidenta Đilas javno ukorio Obradovića i distancirao se od njegovog poteza.

'Kažimo jasno i glasno da se udaranje državnom zastavom o staklo ne može nazvati kucanjem na bilo koja vrata. I da smo pogrešili. I nastavimo dalje sa razotkrivanjem štetočinskih poteza vlasti', napisao je Đilas na Tviteru.

ĐILAS I MIŠKOVIĆ NAREDILI BOŠKU: Dolazi među nas tajkune, ti najbolje radiš za nas!

Na ovo mu nije ostao dužan ni Obradović, koji je, uprkos javnim packama šefa SZS, poručio da će nastaviti sa svojim nasilnim akcijama. On je najavio da će sa svojim ekstremistima nastaviti da upada u sve druge institucije.
- Ne mislim da je greška kucanje na vrata parlamenta i sa tim akcijama treba nastaviti i u slučaju drugih institucija koje ne rade svoj posao. Mislim da jedino na taj način možemo da se izborimo za demokratiju i slobodu. Jedini način jeste da im pokažemo zube - naveo je Obradović i između redova poslao poruku Đilasu da ako misli da nenasilnim akcijama oslobađa državu, on mu to ne brani.
- Građane koji misle da vlast može da se promeni na lepši i kreativniji način pitam zbog čega to ne rade i da li im ja branim? Ne verujem u njihove metode ćutanja i beskrajnih šetnji u narednih deset godina - primetio je Obradović.

Osudio ga i Balša

Politički analitičar Dejan Vuk Stanković smatra da je Obradović želeo da izazove neko novo nasilje.
- Da li je to Obradović hteo da upadne i provocira neki viši oblik represije države nije više ni važno. To je potpuno nezakonito, a država u nezakonitim okolnostima ima legitimno pravo da zaštiti institucije - naveo je Stanković.

Obradovićevo divljanje osudili su i predstavnici opozicije. Poslanik DS Balša Božović javno se u svoje ime izvinio demokratama zbog akcija njihovog koalicionog partnera.
- Ovakvi 'performansi nasilja' pomažu Vučiću više nego sva njegova mašinerija koju je aktivirao da bi se održao na vlasti. Mi nemamo prava da ćutimo ni pred građanima, ni pred našim članstvom, zato ne sme da ispadne da ćutanjem podržavamo ono protiv čega se naša stranka uvek borila - ocenio je Božović.

Vučić: Obradović može u Skupštinu, ali ne može da uvodi masu unutra!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objasnio je da Obradović kao poslanik može da uđe u parlament, ali da ne može da uvodi 500 ljudi unutra.
- Ne vidim nikakvu strategiju opozicije i ne mislim da je za promociju nasilja u politici i agresivnu formu protesta kriv samo Boško Obradović. Mnogo manje je on kriv od svih drugih. Kad stvarate takvu atmosferu u kojoj je sve dozvoljeno i sve moguće, kad možete da izmišljate svakoga dana, da pretite svakome, zašto ne biste zastavu koristili kao štap i probali da razbijete prozor i uđete u Skupštinu - upitao je Vučić.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
SS

pre 4 godine

Običan građanin koji nije u tim vodama politike,može samo da prosudi da današnja politička scena pozicije i opozicije liči na veliku sarmu,svega pomalo pa umotaj i možeš da je krčkaš danima.

Djekson

pre 4 godine

Batalize više da vrtite ovaj narod kao na ringišpilu Vrana vrani ne vadi oci

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija