• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

10.12.2019

11:07

ŠIPTARSKI MEDIJI OBJAVILI NAVODNU OPTUŽNICU za ubistvo Olivera Ivanovića

Politika

ŠIPTARSKI MEDIJI OBJAVILI NAVODNU OPTUŽNICU za ubistvo Olivera Ivanovića

Podeli vest

Prištinski portal Gazeta Express objavio je navodnu optužnicu protiv osumnjičenih za umešanost u ubistvo Olivera Ivanovića, a za danas su najavili i izjavu zaštićenog svedoka

Portal je objavio fotografije navodne optužnice i deo njenog sadržaja.

Prema toj optužnici, prvoosumnjičeni Nedeljko Spasojević, bivši policajac, svojim postupcima olakšao je i obezbedio put osumnjičenima nakon izvršenja ubistva.

Policajci Žarko Jovanović i Dragiša Marković dozvolili su, kako se navodi, da se oštete mogući dokazi koji su se našli na mestu događaja onog dana kada je Oliver Ivanović ubijen.

Policajac Rade Basara je sarađivao sa "zločinačkom grupom" koju je organizovao Milan Radoičić, od koje je dobio naređenje da prikrije i eliminiše sve dokaze i da se zločin nikada ne rasvetli.



Marko Rošić je, kako se navodi, pratio Ivanovića, a u njegovom džipu su nađeni dokazi.

Oliverova sekretarica Silvana Arsović se sumnjiči da je pomogla izvršiocima jer je znala da su kamere ispred stranke nasilno isključene i tako im olakšala da ih ne snime tokom ubistva, tvrdi prištinski list.

Kosovsko specijalno tužilaštvo podiglo je 2. decembra optužnicu protiv šest osoba - Nedeljka Spasojevića, Marka Rošića, Dragiše Markovića, Žarka Jovanovića, Radeta Basare i Silvane Arsović, koji se terete za umešanost u ubistvo lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića 16. januara 2018. godine.

Spasojević i Rošić su u pritvoru od hapšenja u novembru prošle godine, Basara od oktobra ove godine, dok se ostali brane sa slobode.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
slađa

pre 4 godine

Ovo je čisto skrnavljenje žrtve i tragične smrti Olivera Ivanovića. Konstrukcije koje čine jedan žalostan i licemeran odnos prema nečemu prema čemu Srbija pridaje posebnu pažnju i pijetet. Uništili ste mu godine života u zatvoru, a sada se podsmevate istinskoj pravdi i u njegovoj smrti. Srbija se ne podsmeva ničijim žrtvama, koje su pale u anticivilizacijskim i nečovečnim uslovima. Rat i žrtve borbi su jedno, ali zločini, poput ovog i mnoštva nekažnjenih slučajeva u kojima su ubijani i mučeni civili i vojnici, su drugo. Da li je potreban podsetnik za tu vrstu još uvek nekažnjenih zločina.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17