• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

10.12.2019

11:45

VUČIĆ U ATINI: Neki jesu 50 godina ispred nas, ali se ta razlika sve više smanjuje! (VIDEO)

Politika

VUČIĆ U ATINI: Neki jesu 50 godina ispred nas, ali se ta razlika sve više smanjuje! (VIDEO)

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odgovara na pitanja novinara nakon susreta sa predsednikom Grčke Prokopisom Pavlopulosom

 

Vučić kaže da je sa predsednikom Grčke razgovarao otvoreno o svim pitanjima.

- Ono što je važno je da smo svi videli da imamo mnogo više prostora za saradnju. Bilateralno naši odnosi su odlični - istakao je Vučić.

Predsednik Vučić kaže da će Srbija imati značajnu podršku Grčke na svom evropskom putu.

- Bez podrške Grčke i zemalja u neposrednom i nešto daljem okruženju ne možemo da postignemo uspeh na svom evropskom putu - kazao je Vučić.

Prema njegovim rečima, među principima EU je i da veliki poštuju male, a ne samo obrnuto.

- Neki jesu 50 godina ispred nas, ali ako vi brže rastete ta razlika se smanjuje - izjavio je Vučić.

- Kada nam kažu da ne možemo da razgovaramo sa Kinezuma o 5G mreži i drugim stvarima, ja im kažem da možemo, jer je to interesu Srbije - istakao je Vučić.

Foto: printscreen

Predsednik Vučić naglašava da Srbija nije članica NATO i da ne želi da bude, a da kao takva treba da jača svoju vojnu snagu.

Odgovarajući na pitanje šta Kina misli o inicijativi "mali Šengen" Vučić kaže da smo mi mali u odnosu na Kinu, ali da ta država ume da pokaže poštovanje.

- Srbi vole Grke, mislim da niko od Srba nije populariniji ovde. Verujem u ekonomsku saradnju i njihov pristup Kosovu. Verujem u novo učvrščivanje i stvaranje boljih odnosa dveju zemalja – dodao je predsenik Vučić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
slađa

pre 4 godine

5Gmreža je verovatno budućnost, ali se mora uzeti u obzir relokacija baznih stanica zbog nedovoljne ispitanosti uticaja na prirodnu okolinu i čoveka. Ona je odlična kao rešenje za digitalne auto- puteve, zato što bi pokrila tranzitnu infrastrukturu, ali ne i naselja, baš iz razloga što postoje nedoumice o zraćenju. Postoje zagovornici i protivnici, ali suština je u protoku vremena koje je neophodno za ispoljavanje naučnih pokazatelja, koji su trenutno u svetu zapravo u fazi eksperimenta. U svemu ostalom ubrzano sustižemo svet, u nečemu smo i u prednosti. Naši resusrsi, kao što su voda. obradive površine, šume još uvek poseduju čistotu i neiskorištenost, što je dobar osnov za unapređenje svesti o načinima održavanja i eksploatacije, a da se ne naruše prirodni eko sistemi.U digitalizaciji već smo na odličnom putu. Ubrzano se razvijamo. Važno je dovršiti putne i železničke koridore. 5G je odlično i nepsikosnoveno rešenje u tom slučaju.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija