• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

11.12.2019

16:34

VUČIĆ ZAVRŠIO POSETU GRČKOJ sastankom sa Ciprasom

Politika

VUČIĆ ZAVRŠIO POSETU GRČKOJ sastankom sa Ciprasom

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas posle podne u Atini sa predsednikom Koalicije radikalne levice (SIRIZA) i bivšim grčkim premijerom Aleksisom Ciprasom, čime je završio dvodnevnu zvaničnu posetu Grčkoj

Vučić i Cipras sarađivali su dok je Cipras još bio na čelu grčke vlade, u okviru regionalne saradnje Srbije, Rumunije, Bugarske i Grčke.

Tokom posete Atini predsednik Srbije razgovarao je sa državnim vrhom Grčke, predsednikom Prokopisom Pavlopulosom i premijerom Kirijakosom Micotakisom, sastao se sa privrednicima te zemlje, poglavarom grčke crkve Jeronimom II, a uručena mu je i Zlatna medalja za zasluge grada Atine.

Foto: Tanjug

Takođe, potpisana je i Zajednička deklaracija o strateškom partnerstvu Srbije i Grčke, koja se odnosi na šest oblasti - politiku i spoljnopolitičku saradnju, bezbednost i odbranu, nauku i obrazovanje, ekonomiju, kulturu i zaštitu životne sredine, a kojom je, prema Vučićevim rečima, stavljen pečat na višedecenijsko i viševekovno prijateljstvo koje niko neće moći da uništi.

Vučić je danas, na zajedničkoj pres konferenciji sa Micotakisom poručio da Srbija malo gde u svetu može da pronađe iskrenog i odanog prijatelja poput Grčke i istakao veliki značaj Deklaracije o strateškom partnerstvu za odnose dve države.


VUČIĆ SA ARHIEPISKOPOM JERONIMOM II: Ostaćemo rame uz rame sa našim bratskim grčkim narodom!

Foto: Tanjug


Predsednik je rekao i da je uveren da dolazi vreme većeg poštovanja nezavisnih i suverenih zemalja i prijateljstava između tih zemalja.

Vučić je tokom posete istakao da je Srbija zahvalna Grčkoj na podršci po pitanju Kosova i Metohije, kao i da Srbija u potpunosti podžava teritorijalni integritet Grčke na kopnu i na moru.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Predsednik Vučić sastao se sa @alexistsipras predsednikom Koalicije radikalne levice (SIRIZA).

Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) дана 11. Дец 2019. у 7:24 PST

Takođe, izrazio je zahvalnost na podršci Grčke evropskom putu Srbije, uz poruku da će Grčka uvek, na svakom mestu imati otvorenu i nedvosmislenu podršku Srbije.

Važan je zadatak Srbije da uvek bude uz Grčku i čuva leđa Grčkoj, kao što sam siguran da mi možemo da računamo na njihovu podršku i da smo sigurni da su i nama leđa obezbeđena kada je Grčka iza nas - rekao je Vučić.

Predsednik Srbije poručio je grčkim privrednicima da investiraju u Srbiji.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Bojan

pre 4 godine

Srbija je zahvalna za sve ono sto je Grcka cinila za nas.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija