• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

11.12.2019

16:58

BEČIĆ: Odbor za kontrolu službi bezbednosti u nadzornoj poseti BIA

Politika

BEČIĆ: Odbor za kontrolu službi bezbednosti u nadzornoj poseti BIA

Podeli vest

Najnovija bezbednosna dešavanja u zemlji i okruženju bila je najvažnija tema tokom postupka kontrole Bezbednosno-informativne agencije (BIA), koju je sproveo Odbor za kontrolu službi bezbednosti Skupštine Srbije


Nadzornu posetu BIA predvodio je predsednik Odbora Igor Bečić, a u delegaciji su bili i poslanici Goran Pekarski, Jasmina Obradović, Predrag Jelenković i Nemanja Radojević.

U razgovoru sa direktorom i predstavnicima Agencije članovi Odbora upoznali su se sa aktivnostima BIA na rasvetljavanju nedavnih događaja od uticaja na bezbednosnu situaciju i stabilnost Srbije. Na osnovu uvida u aktivnosti Agencije i traženih i dobijenih informacija članovi delegacije Odbora zaključili su da je Agencija u punom kapacitetu posvećena i radi na rasvetljavanju ovih slučajeva u skladu sa propisanim nadležnostima, saopštio je Odbor za kontrolu službi bezbednosti.

"U skladu sa ovlašćenjima propisanim Zakonom o osnovama uređenja službi bezbednosti Republike Srbije tokom nadzorne posete članovi delegacije Odbora, po principu slučajnog uzorka, izvršili su nadzor nad zakonitošću primene posebnih mera u skladu sa Zakonom o Bezbednosno-informativnoj agenciji i primene posebnih dokaznih radnji u skladu sa Zakonikom o krivičnom postupku. Članovi delegacije Odbora ustanovili su da je u nadziranim slučajevima Bezbednosno-informativna agencija postupala u skladu sa zakonom propisanim procedurama", navodi se u saopštenju.

Pored kontrole zakonitosti rada, članovi Odbora posebnu pažnju posvetili su sagledavanju stanja, tehničke opremljenosti i razgovoru sa pripadnicima BIA o uslovima za efikasno obavljanje poslova iz njihove nadležnosti.

Pripadnici BIA pokazali su konstruktivan i otvoren pristup tokom nadzorne posete članova Odbora.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija