• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

12.12.2019

13:52

ĐURIĆ: ĆUTANJE OPOZICIJE NA OPTUŽBE PRIŠTINE O SRPSKOM GENOCIDU NAD ALBANCIMA znači jasno slaganje i podršku takvim stavovima

Politika

ĐURIĆ: ĆUTANJE OPOZICIJE NA OPTUŽBE PRIŠTINE O SRPSKOM GENOCIDU NAD ALBANCIMA znači jasno slaganje i podršku takvim stavovima

Podeli vest

Potpredsednik Glavnog odbora SNS Marko Ðurić ocenio je danas da "sinhronizovano ćutanje" opozicije o Račku i progonu Ivana Todosijevića još jednom potvrduje da oni nisu alternativa sadašnjoj vlasti, već opozicija Srbiji

Ðurić navodi da ćutanje povodom brutalne kampanje Prištine sa ciljem da se antiteroristička akcija u Račku prikaže kao genocid Srbije nad Albancima, kao i povodom presude Ivanu Todosijeviću, koji je osuđen na dve godine zatvora zbog toga što je digao glas protiv gaženja istine i iskrivljenja istorijskih činjenica, nije iznenađenje.

- I u dosadašnjoj praksi opozicija je dosledno izbegavala da se na bilo koji način konfrontira sa svojim sponzorima i mentorima, čak i onda kada smo bivali izloženi najprljavijim kampanjama protiv srpskih državnih i nacionalnih interesa - naveo je Ðurić u saopštenju.

Kaže da ne očekuje da opozicije stane u odbranu predsednika Aleksandra Vučića i svih ostalih kojima Priština proteklih dana otvoreno preti, iako to nisu privatne pretnje, već pretnje državi i čitavom srpskom narodu, ali da smatra da je pristojno da svi politički akteri u Srbiji nađu najmanji zajednički imenitelj o pitanjima od najvišeg državnog značaja.

- Ćutanje srpske opozicije na optužbe Prištine o srpskom genocidu nad Albancima znači jasno slaganje i podršku takvim stavovima i interpretacijom uzroka i posledica sukoba na Kosovu i Metohiji - naveo je Ðurić.

KO O ČEMU, TAČI O BEOGRADU I PRIZNANJU PRIŠTINE! Za njega je poziv na kompromis srpska provokacija!


Navodi da je nesposobnost opozicionih političkih lidera da deluju izvan onoga što spada u njihov najsebičniji politički i finansijski interes, neoboriv dokaz, ne čak ni antisistemske, već antidržavne prirode ovdašnje opozicije.

- Teret krivice za kukavičluk, sebičnost i inertnost u ovim danima biće trajna mrlja u političkoj biografiji svih onih koji danas ćute, a kazna za to će im biti zasluženi prezir građana i potpuna marginalizacija - naveo je Ðurić.

Bivši ministar administracije i lokalne samouprave Kosova Ivan Todosijević osuđen je na dve godine zatvora zbog "podsticanja na nacionalnu, rasnu, versku mržnju, nemir ili netoleranciju", a zbog izjave povodom 20. godišnjice NATO bombardovanja na ceremoniji u Zvečanu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lane

pre 4 godine

Opozicija je svojim ponasanjem dotakla dno dna !

Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!
Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!

Šef poslaničke grupe "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" Milenko Jovanov obrazložio je danas predlog izmena Zakona o lokalnim izborima koje su, kako je rekao, podržale poslaničke grupe većine, ali i deo opozicije, i kojima se omogućuje da se beogradski i lokalni izbori, koji nisu održani u decembru, održe istog dana - 2. juna.

22.04.2024

11:58

TV

Dok predsednik Vučić navodi realne argumente, Vjosa Osmani odgovara lažima i nebulozama! Velika bitka za Srbiju u Njujorku! (VIDEO)
Live TV

Dok predsednik Vučić navodi realne argumente, Vjosa Osmani odgovara lažima i nebulozama! Velika bitka za Srbiju u Njujorku! (VIDEO)

Na sednici Saveta bezbednosti UN Vjosa Osmani dala je repliku na reči predsednika Aleksandra Vučića. Gosti "Info dana" bili su analitičar Dejan Miletić, advokat Pavle Staničić, politikolog Marko Šćepanović i pukovnik Veselin Šljivančanin komentarisali su govor Vjose Osmani u Njujorku. Uživo u studio javio se i Lazar Stević, dopisnik Informera sa Kosova i Metohije.

22.04.2024

18:09

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku
Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku

Kada se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

22.04.2024

07:20