• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

13.12.2019

08:51

VUČIĆ ČESTITAO DŽONSONU POBEDU: Samo snažnim liderima, sa čvrstom voljom da ne posustanu, birači su odani i u teškim trenucima

Politika

VUČIĆ ČESTITAO DŽONSONU POBEDU: Samo snažnim liderima, sa čvrstom voljom da ne posustanu, birači su odani i u teškim trenucima

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je danas britanskom premijeru Borisu Džonsonu pobedu na vanrednim parlamentarnim izborima

Vučić je naveo da veruje da će ponovo imati priliku da ugosti Dzonsona u Beogradu, kao prvog britanskog premijera koji bi posetio Srbiju posle četrdeset godina.

"Poštovani prijatelju, dragi Borise, ponovo se pokazalo da su samo snažnim liderima, sa čvrstom voljom da ne posustanu u vremenima izazova, birači odani i u teškim trenucima. Uveren sam da će izborna pobeda da Vas inspiriše da se svojim bogatim političkim iskustvom, a uz neiscrpnu energiju i jasnu viziju, još odlučnije suočite sa preprekama pred Velikom Britanijom i povedete britansko društvo stabilnim putem napretka", naveo je Vučić u čestitki.

On je dodao da Srbija želi da sa Velikom Britanijom uspostavi strateški važne odnose, ističući da je pred nama zajednički cilj da se srpsko-britanski odnosi uzdignu na nivo istinskog partnerstva, kakvi nikada nisu bili, a kakvi bi trebalo da budu.

TRIJUMF TORIJEVACA I PORAZ LABURISTA U VELIKOJ BRITANIJI! DŽONSON: Idemo do kraja s BREGZITOM! KORBIN: Neću voditi laburiste na narednim izborima!

"Nadam se zato i verujem da ću ponovo imati priliku da Vas ugostim u Beogradu, kao prvog britanskog premijera koji bi posetio našu zemlju posle četrdeset godina. Vašom posetom biste potvrdili da je želja za snažnijim i bogatijim srpsko-britanskim vezama obostrana", naveo je Vučić.

On je Džonsonu poručio i da će u Srbiji uvek imati pouzdanog partnera u razvoju političkog dijaloga i jačanju ekonomske saradnje dveju zemalja, kao i čvrst oslonac za miran i stabilan Balkan.

Prema poslednjim podacima BBC-ija jutro posle izbora, Konzervativna partija Borisa Dzonsona osvojila je 364 mesta u parlamentu od 650, a Laburistička stranka 203.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija