• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

13.12.2019

09:37

GORAN VESIĆ O BLOKADI RTS Ðilas se ne bori da građanima bude veća plata, već da se vrati u poziciju da ponovo trguje sekundama

Politika

GORAN VESIĆ O BLOKADI RTS Ðilas se ne bori da građanima bude veća plata, već da se vrati u poziciju da ponovo trguje sekundama

Podeli vest

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić kritikovao je najavu Saveza za Srbiju da će danas od 12 do 20 sati blokirati sve ulaze u RTS.

Vesić je ocenio da je to potpuno normalno ponašanje za lidera SzS Dragana Ðilasa, koji je, kaže, u politiku ušao kao medijski tajkun i čovek koji kontroliše sve medije.

- Setite se Verice Barać koja ga je optužila da je gospodar svih medija u Srbiji, što je bilo tačno, i setite se dok je bio na vlasti koliko je trgovao reklamnim sekundama upravo sa RTS, kao i sa Studijom B, čiji je osnivač Skupština grada koja je i njega birala za gradonačelnika, što je sukob interesa - rekao je Vesić za televiziju Pink.

BESRAMNO! Opozicija za danas najavila POTPUNU BLOKADU RTS, a iza svega stoji PAKLENI PLAN DRAGANA ĐILASA


Vesić je ocenio da se Ðilas ne bori da građanima bude veća plata niti pred birače izlazi sa bilo kakvim programom, planom ili obećanjem, već mu politika služi da se "vrati u poziciju da ponovo trguje sekundama".

On je napomenuo da ni vladajuća stranka katkad nije zadovoljna načinom rada RTS-a i drugih medija, ali da nikad nije organizovala proteste.

- Javni servis mora da bude objektivan, a privatni mediji imaju pravo da se opredele politički. Za Ðilasa su dobri mediji samo oni koji izveštavaju kako on kaže. Oni zapravo žele da uređuju RTS. Umesto da sede u skupštini, oni su na ulici - ocenio je Vesić.

On ocenjuje da Ðilas ne želi na izbore jer bi na njima doživeo fijasko, a da želi da natera i ostatak opozicije da bojkotuje izbore kako bi "izgubili prihode od države i zavisili od njegove crkavice".

Komentarišući porast plata u javnom sektoru, Vesić je rekao da će u Beogradu krajem godine prosečna plata biti gotovo 600 evra, a nezaposlenost oko 7,7 procenata.

- Pre 2013. godine plata je bila 445 evra, a nezaposlenost 25 odsto. Prosečna plata vozača u GSP-u je 2013. godine bila skoro 49.000 dinara, a u januaru 2020. prosečna plata biće između 72.000 i 75.000 dinara. Vozači koji rade više, koji imaju prekovremene sate izlaziće i do 85.000 dinara. To je vest, a ne da li će neko da uleti sa motornom testerom u RTS", naglasio je Vesić.

Prema njegovim rečima, Ðilas i nekoliko lidera te stranke su odbornici u Skupštini grada i nikada ne dolaze na sednice.

- Mi pričamo o važnim temama i donosomo važne odluke, a oni ne dolaze. Zato dođu na blagajnu i uzmu 10.000 dinara i tu su prvi. Ako ste politička stranka onda se borite u parlamentu. Oni ispred Skupštine održe neki pefrormans i misle da su time zaradili svojih 10.000 dinara i tako izgleda njihova politika".

Kada pitate Ðilasa da li ima odgovor na jedno važno društveno pitanje, kakav je odnos Srbije prema NATO, prema Rusiji, ni na jedno pitanje nemaju odgovor, napomenuo je Vesić.

- Ðilas je u Evropskom parlamentu glumio Evropejca, a iste večeri napao je Švedsku. To govori koliko čovek mrzi sve što se dešava u Srbiji. Nama se obratila ambasada Švedske, zamolili su da proslave svoj praznik tako što će na Skupštini grada hologramski prikazati svoje motive - rekao je Vesić.

Naglasio je da Boško Obradović uvek priča ono što Ðilas želi, kao i da se mnogo puta desilo da je Obradović nešto rekao, pa da ga posle toga Ðilas demantuje.

- Tako je bilo kada su zastavom pokušavali da probiju vrata Skupštine Srbije, kada su palili moju knjigu, kao i kad su dolazili ispred mog stana. Ðilas prvo pošalje svoje plaćenike pa posle kaže da je protiv toga i da je to greška, jer to je njegova politika. Sve što rade je pokušaj da na silu uzmu nešto u društvu što im ne pripada po broju glasova - istakao je Vesić.

Povodom Ðilasovog istupanja u Evropskom parlamentu, Vesić je rekao da je veoma ružno da se o svojoj zemlji tako govori van nje.

- U svakoj demokratskoj zemlji postoji vlast i opozicija, ali nikada niko van zemlje ne priča ružno o svojoj zemlji. Ðilas je mnogo puta i pisao pisma i pretio im ako su hvalili našu zemlju, a i javno je izjavljivao da će da otera strane investitore iz Srbije. Predsednik Vučić otvori 200 fabrika u kojima radi skoro 200.000 ljudi, a on preti da će da otera te investitore. Nigde na svetu nemate lidera opozicije koji tako nastupa - zaključio je Vesić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lane

pre 4 godine

Djilasa treba uhapsiti i kazniti za sve postupke !

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija