• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

13.12.2019

19:35

MNOGO IM SMETA ČINJENICA DA JE KUSTURICA JAVNO PORUČIO DA JE NJEGOVA PORODICA POREKLOM SRPSKA PRAVOSLAVNA! Linta osudio neistine SDA na račun Handkea i Kusturice

Politika

MNOGO IM SMETA ČINJENICA DA JE KUSTURICA JAVNO PORUČIO DA JE NJEGOVA PORODICA POREKLOM SRPSKA PRAVOSLAVNA! Linta osudio neistine SDA na račun Handkea i Kusturice

Podeli vest

Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije Miodrag Linta najoštrije osuđuje neistine koje iznosi Stranka demokratske akcije na račun Petera Handkea i Emira Kusturice

- Stranka demokratske akcije u svom saopštenju ponavlja brutalne i bezočne laži da se ovogodišnji dobitnik Nobelove nagrade Peter Handke tobože svrstao na stranu onih koji negiraju genocid i nasilnike pravdajući ratne zločince, kao i da je izdao ljudskost, istinu i pravdu. Srpski narod je ponosan na činjenicu da je jedan veliki književnik i intelektualac kao Peter Handke stao na stranu istine i pravde bez obzira na posledice - naveo je Linta u izjavi koju je dostavo medijima.

On zamera stranci SDA zbog toga što, kako kaže, ne odustaje od ratnohuškačke i srbomrzačke politike koja nanosi veliku štetu i konstatno proizvodi nepoverenje i produbljuje podele između dva naroda.

- Presude Haškog tribunala da je u Srebrenici tobože izvršen genocid su političke i nisu zasnovane na pravu i činjenicama već su rezultat ratne propagande - tvrdi Linta.

On je odbacio i optužbe SDA na račun je Emir Kusturice, koji je, kako su oni naveli, izdao svoj narod, veru i sve ljudske i moralne principe u vreme lažnog genocida.

- Veoma je zanimljivo kako SDA mnogo smeta činjenica da je Kusturica jasno poručio da je njegova porodica poreklom srpska pravoslavna i da se on samo vratio svojim korenima, a ne smeta im što su njihovi preci za vreme turske okupacije napuštali hrišćanstvo i primili islam. Da nije bilo osmanlijske okupacije nikada preci Bakira Izetbegovića i mnogih drugih poturčenih Srba ne bi bili muslimani i ne bi se odlukom iz 1993. godine nazvali Bošnjacima - navodi Linta.

Dodaje da u današnje vreme svako ima pravo da se slobodno opredeljuje po nacionalnoj i verskoj pripadnosti, ta primećuje da "zbog toga žestoka mržnja koju SDA pokazuje prema Emiru Kusturici najviše i najbolje govori o karakteru najveće bošnjačke stranke i njenom rukovodstvu".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17