• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. DOBROMIROVIĆ

14.12.2019

16:29

SRBI, JESMO VAS BOMBARDOVALI, ALI BIĆE VAM BOLJE U NATO! General Vesli Klark, čovek koji je komandovao agresijom na Srbiju, UPUTIO ČUDNU PORUKU!

Politika

SRBI, JESMO VAS BOMBARDOVALI, ALI BIĆE VAM BOLJE U NATO! General Vesli Klark, čovek koji je komandovao agresijom na Srbiju, UPUTIO ČUDNU PORUKU!

Podeli vest

Razumem animozitet srpske javnosti prema NATO i znam da Srbiji nije lako da prevaziđe zaostavštinu rata, ali njeni pravi interesi leže na Zapadu

Zapadna vojna alijansa jeste bombardovala Srbiju 1999. godine, ali pravi interesi Srba i Srbije nalaze se na Zapadu i u NATO paktu!
 

Ostati neutralan

Srbija ne želi da otima tuđe, niti bilo koga da ugrožava, već da čuva teritoriju i nezavisnost. Zato ne treba da bude član nikakvih vojnih saveza
Veselin Šljivančanin, pukovnik


To je poruka Veslija Klarka, bivšeg komandanta NATO snaga u Evropi koji je pre dvadeset godina rukovodio zločinačkom agresijom na našu državu. Klark kaže da razume "animozitet javnosti prema NATO", ali napominje da postoji dobra vojna saradnja Srbije i SAD i partnerski odnos Beograda sa NATO paktom. Integracija sa Zapadom (članstvo u NATO, prim. aut.), tvrdi Klark, donela bi Srbiji "znatne ekonomske, političke i diplomatske prednosti"!?!

JOŠ DEVET DRŽAVA EU STALO UZ MAKRONOV PLAN ZA SRBIJU ZAPADNI BALKAN: Aman, ostavite nas na miru, SRBIJA ĆE ODLUČITI HOĆE LI SA VAMA ILI NE!

 


"NATO brani region"
Klark ističe da Zapad pruža mnogo veći teren za napredovanje država nego što to može da omogući Rusija.
- Razumem animozitet srpske javnosti prema NATO, ali istovremeno postoji dobra vojna saradnja Srbije i SAD, kao i partnerski odnos Srbije sa NATO. Znam da nije lako za Srbiju da prevaziđe zaostavštinu rata, ali njeni pravi interesi leže na Zapadu. Integracija sa Zapadom donela bi Srbiji znatne ekonomske, političke, pa i diplomatske prednosti. Srbija je poznata i po naučnim dometima, počevši od Nikole Tesle pa nadalje, a Zapad pruža mnogo veći teren za takva ostvarenja. Priključivanjem Zapadu, Srbija bi mogla da proširi domete mnogo dalje nego sada - naglašava Klark za "Glas Amerike".

Moj ugao

VLADIMIR LAZAREVIĆ
GENERAL


Ovo je neviđeni cinizam i više od toga. Bezumna arogancija osvedočenog zločinca, čijim nedelima bi pozavideli i nacisti. Njegove komande "uništi", "razori", "degradiraj" govore o kakvom se zločincu radi.

 

 

Prema njegovim rečima, i dalje se zalaže za prijem Srbije u NATO pakt, odnosno širenje te vojne alijanse na čitav Zapadni Balkan.


- Bez obzira što je reč o manjim zemljama, svaka od njih može da doprinese klubu Severnoatlantskog saveza. Svaka ima određen potencijal srazmeran svom obimu, broju stanovnika i bogatstvu. Luksemburg je odavno članica NATO, a učestvuje sa svega jednim bataljonom. Možda važnije od konkretnog doprinosa jeste stvaranje zajedničke politike i uloge NATO u cilju stabilizovanja regiona kako se ne bi vraćali u sukobe - objašnjava Klark.


Komentarišući ove navode, pukovnik Veselin Šljvančanin kaže da je put Srbije samo i jedino put slobodne, samostalne i nezavisne države.
- Volimo i poštujemo sve države sveta i želimo sa svima da sarađujemo. Naravno, to posebno važi za prijatelje koji nam nikada nisu uvodili sankcije i nisu nam slali bombe i rakete. Srbija ne želi da otima tuđe, niti bilo koga da ugrožava, već samo da čuva teritoriju i nezavisnost. Zato naša zemlja ne treba da bude član nikakvih vojnih saveza - podvlači Šljivančanin.

 

 


Ovako brani sebe
General Božidar Forca ocenjuje da je činjenica da su NATO i EU u izvesnoj krizi i u potrazi za novim identitetom.
- U tom smislu, pritiskaju najslabije karike zarad postizanja kakvih-takvih poena, a jedna od tih karika je Zapadni Balkan. Klark ima i ličan razlog za ovakvu izjavu s obzirom na to kakvu je poziciju imao u toku agresije NATO. Takođe, ovo je i odgovor Rusiji na njen uticaj u Srbiji, nakon što je EU produžila sankcije Moskvi za još šest meseci - zaključuje Forca.

Karan: Nikada u NATO

Bivši potpukovnik KOS Ljuban Karan kaže da Klark tvrdi da razume sve, ali zapravo ne razume ništa.

- Da je nešto razumeo, shvatio bi da se iskoristio lažni povod da se Srbija besomučno bombarduje. Napad na Srbiju više je ličio na namerno razaranje infrastrukture i zastrašivanje naroda nego na vojnu akciju. Kad prestanu štetna dejstva uranijuma, tada će i Srbija biti spremna za NATO, dakle neće nikada. Vodeće države NATO pokušavaju da oslabe i potčine Srbiju i da raskinu naše prijateljske veze s Rusijom i Kinom - upozorava Karan.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
SS

pre 4 godine

Pa možda sve je u Srbiji moguće,mada sumnjam jer valjda nisu zaboravili vaše divljanje,a od izvinjenja,možda i novca nemamo ništa,jer samo one živote koje ste oduzeli ne možete platiti ni vratiti,nadam se.

MilosObilic1389

pre 4 godine

Треба му одговорити... то је за ову једини језик...

Miro

pre 4 godine

Propali General smenjen ekspresno nakon "pobede", ujedno propali kanditad za predsjednika SAD( takođe propale) nepto komentariše. Zaista ko to uzima zaizbiljno?0

miroljub

pre 4 godine

Nikad više cinizma od ovog ratnog zločinca i huškača. Da nema Amera nebi nikada ni bilo rata u Evropi i Balkanu. Teraju jadne siromašne zemlje ucenama u NATO uz obečanje da ih neče bombardovati ako uđu u Nato. Uostalom treba im još dosta vremena da shvate da je njihovo vreme prošlo.

srb

pre 4 godine

Mozemo li mi postaviti prosto pitanje vama:"Da li bi ameri nama hitno oprostili da smo mi Srbi bombardovali s OU vasu zemlju,civile-bolnice-skole-puteve....."?Hvala

true

pre 4 godine

Jedan od najneuspesnijih generala u istoriji ratovanja. Niti jedan vojni cilj nije ostvario i to komandujuci najjacom silom u istoriji ratovanja. Pogadjao je civilne ciljeve sa namerom da pokaze nadmoc. Ako to nije zlocin, jbg, ja ne znam sta je.Posle napada koji je predvodio, srpska vojska ne samo da nije pobedjena vec je izasla sa sacuvanim potencijalima za odbranu i dugotrajno gerilsko ratovanje.

Dule032

pre 4 godine

Znači ,NATO je spreman da nam oprosti što su nas bombardovali ! Drago nam je !

RosaLux

pre 4 godine

Srbija neće nikada u tu nacističku NATO zločinačku mafiju da pristupi! NATO je za osudu, ja više ne postoji I da bude procesuiran Za počinjene zločine!

Jova

pre 4 godine

Zli generale izvršio si zlo nad Srbijom,očekuj Božji pravedan sud ti i tvoji saučesnici za tvoja zla dela. A savete deli tvojim sirovim saradnicima,a ne Srbskom narodu.

RINGISPIL

pre 4 godine

Kreatura android u obliku coveka, od covecnosti i ljudskosti nema nista.

Cista racunica 2 posto GDP

pre 4 godine

Uglavnom se radi o novcu: clanice NATO pakta moraju do godisnje trose 2% od svog GDP na naoruzanje, ali samo od zpadnih proizvodjaca, ne i Rusije (nisu kompatibilini :) ). A kad nam uvedu sankciije onda ta oprema relativno brzo moze da postane samo staro gvozdje jer 90-tih nisu hteli da nam isporuce ni reservne delove za medicinske uredjaje u bolnicama, a kamoli za nesto drugo kao sto su avioini itd... Daleko im lepa kuca...

Mito

pre 4 godine

Jedan nečasni oficir, deli savete. Srami se. Da imaš obraza ne bi se javio.

Penzionerj

pre 4 godine

Amerski manijace. Imas li sna, djavole, sotono, ubico!!! Svi tvoji sadisticki kompanjoni ako ne pred ovozemaljsim sudom ne odgovarate, odgovaracete pred bozanskim sudom. Zlikovci!!!

Dragan

pre 4 godine

Polako ali sigurno takozvana zapadna "civilizacija" se raspada kao kula od karata. Taj osvedoceni ratni zlocinac og generala moze samo da pukne od muke. Njihovo vreme prolazi dok nase dolazi. Treba samo istrajati, jer, a to svi znamo: strpljiv - spasen.

robin hud

pre 4 godine

A zasto ce nam biti bolje u Nato paktu ? Jel zbog ucestvovanja zajedno sa ostalim clanicama u nekim novim bombardovanjima djece i nejaci ? Jel zato sto cemo da neku drugu zemlju otrujemo i zagadimo svi i svacim za naradnih najmanje 100 godina ? Imate li imalo OBRAZA ? Raspasta cete se na komade i vas pakt i vase mocne drazve samo zbog toga sto NIKOGA i NISTA ne postujete !!! Evo jedna od clanica vam je vec u raspadu, samo polako ! Pokrenu se lanac...

Pera

pre 4 godine

"Veseli", ma hate molim vas! Vaša priča je apsurdna!!

Mladen

pre 4 godine

Odgovor Veselom Klarku: NE HVALA. Ultimatum od mene: 01. Vratite Srbiji KiM. 02. Platite odštetu Srbiji za bombardovanje sa žestokim kamatama. 03. Javno se izvinite naglas porodicama poginulih. Priznajte da ste počinili ratne zločine i režirali Račak, Markale, Srebrenicu... 04. Pošaljite sve vaše u Hag. 05. Ujedinjenje sa RS i MNE. 06. I od*ebite više od Srbije. Ispunite sve tačke ovog ultimatuma i čak ni tada ne bih potpisao pristup NATO-u. Ne znate vi još ko je Srbin.

Miro

pre 4 godine

Ako im jr ovo glano komamdujući general preporučujem im proglašenje ne zavnistosi. Daj Bože da ga vrate u pentagon da komanduje.

Saradžogla

pre 4 godine

Znači,bato,nameračio si se na neko rudno bogatstvo Srbije?Beda od vojnika!Četvororazredna sila!Kina,Rusija,Indija ...Pa,još im pridodamo i Srbiju!Idi,begaj ....

srdjanmargulan

pre 4 godine

Kakav nam boljitak Klark obećava ulaskom u NATO, da neće da nam vrati žrtve koje su stradale pod njegovom komandom ili će možda da nam plati ratnu odštetu?

mienko

pre 4 godine

Ne samo Srbiji nego celom svetu ce biti bolje kad vas i vase alijanse nebude bilo! Toliko ste zla po svetu naneli da je Hitler nevidljiv u odnosu na vas! GUBITE SE!!!!!!

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija